Постанова Верховної Ради України

Постанова Верховної Ради України

Укрінформ
Про дострокове припинення повноважень Коцюбинської селищної ради Київської області у зв'язку з діями, що порушують Конституцію України і закони України, підривають засади місцевого самоврядування, суперечать інтересам територіальної громади смт Коцюбинське, та призначення позачергових виборів

Відповідно до пункту 30 частини першої статті 85 Конституції України, частин першої, четвертої та шостої статті 78 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", частини третьої статті 14, частин першої та п'ятої статті 15, статей 68, 69 Закону України "Про місцеві вибори" Верховна Рада України постановляє:

1. Достроково припинити повноваження Коцюбинської селищної ради Київської області у зв'язку з діями, що порушують Конституцію України і закони України, підривають засади місцевого самоврядування, суперечать інтересам територіальної громади смт Коцюбинське.

2. Призначити позачергові вибори Коцюбинської селищної ради на останню неділю дев'яностоденного строку з дня набрання чинності цією Постановою та провести їх у порядку, визначеному Законом України "Про місцеві вибори".

3. Центральній виборчій комісії з урахуванням пропозицій відповідної територіальної виборчої комісії визначити в установленому порядку обсяг бюджетних видатків, необхідних для проведення позачергових виборів Коцюбинської селищної ради.

4. Кабінету Міністрів України в межах повноважень вжити невідкладних заходів щодо забезпечення фінансування позачергових виборів Коцюбинської селищної ради за рахунок коштів Державного бюджету України, передбачених на здійснення Центральною виборчою комісією керівництва та управління у сфері проведення виборів і референдумів, та коштів цільової субвенції з Державного бюджету України.

5. Ця Постанова набирає чинності з дня її опублікування.

Голова Верховної Ради України

А.ПАРУБІЙ

м. Київ

14 квітня 2016 року

№ 1108-VIII

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-