«Пільговий» власний дім побудували на Вінниччині 202 родини

«Пільговий» власний дім побудували на Вінниччині 202 родини

Укрінформ
За підтримки бюджету впродовж трьох років на Вінниччині збудовано для сільських родин 202 будинки, придбано для сільських сімей 36 індивідуальних житлових будинків. 

Інформацію оприлюднив голова комунальної організації «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву» Володимир Бабошин, передає Укрінформ.

         «Враховуючи аграрне спрямування економіки регіону, сприяння створенню належних соціально-побутових умов для сільського населення – першочергове завдання влади. Буде власний дім – буде розвиватись індивідуальне господарство, буде жити село. Для цього, за ініціативи Вінницької обласної Ради розроблена «Регіональна програма підтримки індивідуального житлового будівництва «Власний дім» на 2013-2016 роки»», - прокоментував голова Вінницької обласної Ради Анатолій Олійник.

         Виконавцем програми визначено комунальну організацію «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву», що є спеціалізованою кредитно-фінансовою господарчою організацією.

Фінансування програми здійснювалось коштом бюджетів різних рівнів. Родинам, що бажали збудувати чи придбати власний дім надавались пільгові кредити.

         «За час дії програми надано допомогу у будівництві та введено в експлуатацію 202 індивідуальних житлових будинків загальною площею 17,01 тис кв метрів. Придбано для сільських сімей 36 індивідуальних житлових будинків. Побудовано та введено в експлуатацію 220 км вуличних газових мереж із газифікацією 939 сільських садиб. Побудовано та введено у експлуатацію 197,2 км вуличних водопровідних мереж із водопостачанням 1308 сільських будинків», - прокоментував ефективність реалізації заходів програми голова Фонду Володимир Бабошин.

         Фінансування вказаної програми з державного бюджету здійснювалось тільки за рахунок спеціального фонду. Водночас, як відзначають фахівці комунальної організації, деякі райони Вінниччини недостатньо фінансують програму. Так, за вказаний період з 2013 року по перше півріччя 2016 року районами перераховано субвенцію у сумі 8075,7 тисяч гривень, що склало 74,8%. «Це означає, що із районами необхідно співпрацювати щодо збільшення фінансування програми за рахунок бюджетів, адже вони вкладаються у свій майбутній розвиток. Загалом обсяги фінансування за програмою склали 34 млн 272,4 тис грн», - наголосив В. Бабошин.

         Керівник також підкреслив, що цьогоріч на участь у програмі надійшла велика кількість заявок. Кількість бажаючих індивідуальних забудовників, які претендують на кредит від обласного Фонду, зросла.    Звісно, це потребує збільшення обсягів фінансування Програми за рахунок коштів, як з державного, так і з місцевого бюджетів.

За участю Фонду, згідно програми «Власний дім», також здійснюється телефонізація сільських населених пунктів, інженерне облаштування садиб.

         Окрім того, Фонд бере участь у співфінансуванні з територіальними громадами, що стали учасниками швейцарсько-українського проекту DESPRO, реалізації програми «Питна вода». Відповідні роботи були виконані у 13 селах Вінниччини.

         Довідково. Комунальну організацію «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву» створено відповідно до розпорядження голови Вінницької обласної державної адміністрації від 19 травня 1997 року № 155. Фонд створено з метою розширення на території області інвестування в будівництво житла на селі та створення забудовникам сприятливих умов шляхом надання пільгових довгострокових кредитів на будівництво, добудову, реконструкцію, придбання з добудовою і реконструкцією житла (будинків чи квартир), на спорудження інженерних мереж і підключення їх до існуючих комунікацій з упровадженням енергозберігаючих технологій у будівництво.

         Як повідомляв Укрінформ, до Дня Незалежності України голову Комунальну організацію «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву» Володимира Бабошина було нагороджено Почесною відзнакою „За заслуги перед Вінниччиною”.

         Фонд є спеціалізованою, кредитно-фінансовою, господарюючою організацією. Засновником Фонду є Вінницька обласна Рада. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-