Елітна нерухомість в Україні стає популярнішою

Елітна нерухомість в Україні стає популярнішою

Укрінформ
Ще кілька років тому заможні українці активно скуповували елітну нерухомість тільки за кордоном. Але останнім часом спостерігається інша тенденція: покупці переорієнтувалися на Україну і тепер обирають житло на батьківщині. 

Зрозуміло, що найбільшим попитом користується столична нерухомість – елітні котеджі, квартири і пентхауси в Києві, які пропонує компанія IDGroup та інші агенції.

Українці хочуть жити в розкоші

Елітний сектор нерухомості в Україні невпинно зростає. Економічні негаразди, які відбуваються в країні і в усьому світі , його ніби не стосуються. Якщо півтора-два роки тому преміум-сегмент займав близько 6–8%, то сьогодні він становить вже 6–13% всіх продажів.

Пояснюється це введенням в експлуатацію нових елітних житлових комплексів та будинків на первинному ринку. І хоча «бум» спостерігається переважно серед проектів економкласу, ринок нерухомості преміум-сегмента теж розвивається. Яскравий приклад – інтерес українців до житлового комплексу Skyline від американської фірми Amstar.

 І якщо ціни на житло економкласу знижуються, то вартість об'єктів категорій «Комфорт» і «Бізнес» суттєво збільшується. Така ж тенденція просліджується і на вторинному ринку житла.

Здешевлення класу «Економ» та подорожчання більш комфортної нерухомості вказує на те, що недорогим і не дуже якісним об'єктам важко витримувати конкуренцію з пропозиціями, які існують сьогодні на вторинному і особливо на первинному ринках. І це цілком зрозуміло. Серед покупців нерухомості навіть з'явилася категорія людей, які продає квартири економ- або бізнес-класу і купує більш комфортабельні апартаменти.

Найбільшим попитом елітна нерухомість користується серед державних чиновників, топ-менеджерів великих корпорацій і підприємців. Але оскільки політики свої покупки намагаються не афішувати, точну цифру назвати складно.

Також інтерес до елітної нерухомості є і з боку іноземців, які прагнуть жити в «унікальних» будинках. Але їх цікавлять об'єкти з історичним минулим, наприклад, квартири в старому житловому фонді навколо Хрещатика. Назвати таке житло елітнім важко: ступінь комфорту, соціальне оточення та інфраструктура далекі від ідеальних. Взагалі ж фінансові можливості іноземців дозволяють їм придбати будь-які об'єкти площею 500–700 квадратних метрів в центрі Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-