30-ти тисячний відвідувач інформцентру «Полісся» – учень ПТУ РАЕС

30-ти тисячний відвідувач інформцентру «Полісся» – учень ПТУ РАЕС

Укрінформ
Вже десять років інформаційний центр РАЕС «Полісся» відкритий для усіх бажаючих. Нещодавно культурно-просвітницький заклад Рівненської АЕС зустрів ювілейного 30-тисячного відвідувача. Ним став першокурсник ПТУ ВП РАЕС Андрій МАРКО, який опановує спеціальність електромонтера. Начальник управління інформації РАЕС Петро Кратік вручив ювілейному відвідувачу пам’ятну відзнаку та презентаційні матеріали Рівненської АЕС. Для Андрія також організовано індивідуальну екскурсію на атомну електростанцію.

Майбутній атомник, навчався у школі міста-супутника, а оскільки мріяв працювати на найбільшому підприємстві регіону, за порадою батька, працівника хімічного цеху атомної електростанції, вирішив вступити до ПТУ РАЕС – здобути і професійно-технічну освіту, і затребувану спеціальність. Наразі навчається разом з двома друзями за спеціальністю «електромонтер з обслуговування електроустаткування». Андрій має хист як до точних, так і до гуманітарних наук та налаштований на продовження профільної освіти у виші. Вільний час приділяє своєму незвичному хобі – альтернативній картографії.

У якості бонусу, як ювілейний відвідувач інформцентру, Андрій отримав можливість відвідати проммайданчик Рівненської АЕС з індивідуальною екскурсією. Після проходження інструктажу з фізичного захисту та охорони праці старший начальник зміни АЕС Юрій Долганов показав юнаку машинний зал енергоблоків №№ 1,2, блочний щит керування блоку №2, експрес-лабораторію. Враховуючи майбутню спеціальність Андрія, в маршрут екскурсії включено головний щит управління, де контролюється розподіл передачі електроенергії високовольтними повітряними лініями. Начальник зміни електричного цеху із загальностанційних об’єктів Віталій Губіш розповів учню куди направляється вироблена на РАЕС електроенергія. Напрямки та перспективи роботи в цеху для молоді окреслив начальник зміни електроцеху блоків №№1,2 Едуард Товкач.

Побував юнак також у хімічному цеху, де майже 30 років працює слюсарем його батько Іван Васильович. Батько показав синові своє робоче місце, зал хімводоочищення з ланцюжками йонообмінних фільтрів. На щиті хімводоочищення хлопця з побажаннями успіхів у навчанні привітав начальник хімічного цеху Анатолій Тихомиров.

Повний вражень, Андрій Марко переконався у престижності та важливості праці атомників. За словами Андрія, зміцніла його впевненість у необхідності сумлінно вчитися та правильності вибору професії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-