Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Фаворити «Еммі»: Кожній свашці по ковбасці

Фаворити «Еммі»: Кожній свашці по ковбасці

Блоги
Укрінформ
Шістдесят восьма за ліком премія "Еммі" надто великих несподіванок не подарувала.

Як на мене, жодного з прогнозованих фаворитів увагою не оминули та віддали належне. Однією х характерних рис "Еммі" можна назвати постійність та послідовність. Якщо вже виокремили у багатоманітті ТВ-формату якийсь талановитий серіал, то, як правило, не оминатимуть відзнаками і в наступні роки.

Серед таких, наприклад, "Абатство Даунтон", де нагороду в номінації "Краща актриса другого плану в драматичному серіалі" виграла неперевершена Меггі Сміт, "Американська історія злочинів", що, зокрема, здобула нагороди у двох основних акторських категоріях та за кращий сценарій, та комедійний "Віце-президент", що теж не втрачає позицій ось уже впродовж кількох років.

Ну а "Гра престолів", напевно, перемагатиме в "Еммі" аж до свого завершення. Може, і з не такою рекордною кількістю номінацій, як цьогоріч - 21, але про неї навряд чи забудуть. Це стосується як акторів, яким ще буде що сказати, так і технічних категорій, де ретельність та професійність творців серіалу теж, ймовірно, ще не раз належно оцінять.

З-поміж інших передусім хочеться відзначити "Очевидне". Драматична історія звичайнісінької, на перший погляд, американської родини, прийшлася до смаку як глядачам, так і телеакадемікам, тож її успіх, вважаю, цілком закономірний.

Також мене неабияк порадувала присутність у списку переможців Тетяни Маслані, яка зіграла справді сильну роль у "Темній дитині", та "Нічного адміністратора", де Сюзанна Бір прописала дуже цікавий сценарій (а Том Хіддлстон та Х'ю Лорі ще й неабияк зіграли!). На додачу - "Шерлок", який своєю перемогою в номінації "Найкращий телефільм" принагідно нагадав про себе глядачам, які виглядають наступний сезон: чекайте, ми вас ще порадуємо!

З-поміж моїх особистих уподобань, що не потрапили до числа номінантів, але, як на мене, мали там бути, - довгоочікуване продовження "Цілком таємно", який зберіг і примножив усе найкраще зі свого попередника, а також чудовий британський детективний серіал "Суто англійські вбивства", який попри свій уже 18 сезон (19 - у роботі) не розгубив шарму та атмосфери сезонів перших і далі радує захоплюючими детективними історіями з англійської глибинки.

Стосовно "Еммі"-2017, то не проти побачити серед претендентів як усі вищеперелічені проекти, як очікую й на нові цікавинки і передусім - продовження мегакультового "Твін Пікса", який вже на підході, і певен - буде серед номінантів. Як-не-як, Девід Лінч - це знак якості.

Михайло Коронкевич, Київ

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-