Куди піти на День незалежності у Києві? Інфографіка

Куди піти на День незалежності у Києві? Інфографіка

Укрінформ

24 серпня українці відзначать ювілейні 25 років незалежності. До цієї урочистої події столична влада приготувала для киян та гостей столиці широку культурно-розважальну програму.

Відтак Укрінформ підготував інфографіку про святкові заходи в Києві.

Всеукраїнська виставка до 25 річниці Незалежності України

Коли: 12-28 серпня

Місце: Центральний будинок художника

В експозиції представлено понад 400 творів скульптури, графіки, декоративно-прикладного мистецтва, живопису митців з усієї України.

День Незалежності в Національному історико-архітектурному музеї «Київська фортеця»

Коли: 19-28 серпня

У музеї відбудеться виставка фоторобіт, присвячених 25-річчю Незалежності.

Міська виставка квіткових композицій «Гордість твоя, Україно»

Коли: 19 серпня – 18 вересня

Місце: Співоче поле, Печерський ландшафтний парк

10 робіт у 3D-інсталяції від всіх районів Києва, які присвячено видатним українцям. Це О. Довженко, Л. Костенко, М. Лисенко, М. Приймаченко, М. Амосов, Є. Патон, С. Корольов, В. Івасюк, К. Малевич, чемпіони з гімнастики. Використано більше 300 тисяч квітів, а також скло, метал, дерево та інші матеріали.

Щосуботи та щонеділі відвідувачів чекають документальні фільми про Україну, квести, майстер-класи. Вартість входу – 30 грн.

День Незалежності на Поштовій

Коли: 20-28 серпня

Місце: Поштова площа

Для відвідувачів приготували веселу й одночасно пізнавальну програму. Це майстер-класи з гончарства, народної іграшки, ткацтва, петриківського розпису, вишивки, витинанки, плетіння з лози, а також вікторини та конкурси, концерти, танці.

Фестиваль атракціонів та розваг

Коли: 21-26 серпня 12:00-21:00

Місце: Троїцька площа

Святкування відбудеться на площі перед НСК «Олімпійський».

Церемонія урочистого підняття Президентом Державного Прапора України

Коли: 23 серпня 9:00

Місце: Софійська площа

Захід відбудеться з нагоди Дня Державного Прапора України.

Створення найбільшого у світі Державного Прапора України з квітів

Коли: 23 серпня

Місце: Національний музей народної архітектури та побуту України

У музеї «Пирогово» відбудеться встановлення українського та світового рекордів зі створення українського прапору з квітів площею 15 тис. м² (реєстрація в «Книзі рекордів Гіннесса» та «Книзі національних рекордів України»). Використовуватимуть жовті чорнобривці та блакитні петунії, вирощені на городах українців. Долучитися може кожен. Додатково: концертна програма.

Виставка «Моя Армія. Бачити серцем»

Коли: 23 серпня – 4 вересня

Місце: Музей історії Києва

Буде презентована фотоісторія про народження української армії очима очевидців. Для участі в експозиції відібрали 250 фотографій про солдатські будні, взаємодію з населенням, озброєння, життя після демобілізації, життя сім’ї військових тощо.

Заходи на Софійській площі

Коли: 23-24 серпня

День Незалежності на Софійській площі обіцяє бути насиченим. Гостей чекатимуть виступи артистів і музикантів, концерт дитячого хору «Music Camp International», пісенний флешмоб, всеукраїнський фестиваль творчості дітей з особливими потребами, виставка фотографій героїв АТО, а також патріотичних hand-made робіт. Також відбудеться національний фестиваль «Міні міс Україна».

День Незалежності на ВДНГ

Коли: 24 серпня з 9:30 до 21:00

Місце: Центральна площа ВДНГ

У павільйоні №6 відвідувачі зможуть побачити спеціальну фотовиставку «Казковий Київ». Діятиме спеціальна програма для дітей: майстер-класи, наукове шоу, ігротека та ін. Відбудуться вуличні концерти, поетичний батл, фотосушка та instameet, фаєршоу. З активних заходів: скейткрос – змагання на роликах, велоквест (платно).

День Незалежності на Хрещатику

Коли: 24 серпня

О 10:00 відбудеться військовий парад з нагоди 25-річчя незалежності, в якому візьмуть участь 4000 службовців. Буде задіяно більше 200 одиниць військової техніки, таким чином парад буде одним з найбільших за весь час їх проведень. Додатково: демонстрація експериментальних зразків нової форми.

Також у центрі буде низка розважальних заходів: майстер-класи з малювання на футболках, розпис «мехенді», ліпка з пластеліну, вуличний фестиваль «Карта мрії української родини», флешмоб «Молода країна», всеукраїнська акція «Україна єднає», спортивно-презентаційна акція, концерт великого симфонічного оркестру за участю музикантів 1991 року народження (о 21:00).

Культурно-мистецький проект «Свято біля фонтанів»

Коли: 24 cерпня з 11:00 до 22:00

Місце: Русанівський канал

Свято відбудеться навпроти вулиці Ентузіастів.

Хода нескорених

Коли: 24 серпня 12:00

Місце: Хрещатик

Захід має на меті показати силу українського народу. У ході візьмуть участь родини загиблих Героїв АТО, Небесної сотні, ветеранів АТО, медиків, волонтерів.

Печерський вернісаж

Коли: 24 серпня з 12:00

У програмі святкового заходу на Печерську: виставка військової техніки, автомобілів, концертна програма, майстер-класи з виготовлення мотанки, ярмарок, виставка мистецтв, фотовиставка майстрів спілки фотохудожників України «До 25-ї річниці незалежності України», конкурс «Пізнай свою Україну», показ документального фільму та ін.

День Незалежності України у Феофанії

Коли: 24 серпня 14:00

Виступ фольклорного гурту «Вареник-бенд» та бандуристок, розважальна програма для малечі та дитячі майстер-класи, літературно-ігрова зона, ляльковий театр, запалення святкового вогнища, запуск повітряних кульок. О 16:00 для відвідувачів – безкоштовна екскурсія.

Спортивна акція «Пробіг у вишиванках»

Коли: 24 серпня

Місце: Русанівська набережна

Відбудеться забіг у вишиванках на дистанції 100 м, 500 м, 1 км, 5 км. Старт – з Русанівської набережної. Додатково: святковий концерт ТІК. Участь – платна (350 грн, учасники отримують вишиванки).

Фестиваль мистецтв і виставка-ярмарок

Коли: 24 серпня

Місце: Андріївський узвіз

Всеукраїнський фестиваль кобзарів і бандуристів

Коли: 24 серпня

Місце: Михайлівська площа

Святковий концерт до Дня Незалежності

Коли: 24 серпня

Місце: Національний історико-архітектурний музей «Київська фортеця»

Tethys Festival 2016 на Трухановому острові

Коли: 23-24 серпня

У програмі: виступи місцевих електронних гуртів, конкурс dj, презентація техніки та інноваційних проектів, ярмарок сувенірів і технологічних новинок «Big Bazaar», фудкорти, квест.

Фестиваль «Independence Fest»

Коли: 24 серпня з 11:00

Спеціально для відвідувачів: широка музична програма (Один в каное, Vivienne Mort, Dj Mary Jane та ін.), літературні виступи, ярмарок продукції ручної роботи «Алея майстрів», майстер-класи з петриківського розпису, міхенді, вишивки стрічками, каліграфії, фудкорт, а також театральні вистави.

Підготували: Юлія Богорадова, Ігор Любшин

З приводу придбання інфографіки звертайтесь за телефоном (044) 279-40-06 або пишіть на market2@ukrinform.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-