Рейтинг інвестиційної привабливості Вінниці зріс до позначки invA

Рейтинг інвестиційної привабливості Вінниці зріс до позначки invA

Укрінформ
Рейтингова агенція «ІВІ-Рейтинг» за підсумками щорічного моніторингу розвитку міст підвищила інвестиційний рейтинг Вінниці до позначки invA.

Відповідний сертифікат представники агенції вручили меру міста у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Ми співпрацюємо з Вінницею вже чотири роки, бачимо, чого місто досягло, і відповідно, це відображено в наших оцінках. Було підвищено кредитний рейтинг міста до категорії uaA-, а також рейтинг інвестиційної привабливості до категорії invA», - повідомив директор муніципального департаменту Рейтингового агентства «ІВІ-Рейтинг» Дмитро Задесенець. 

За його словами, підставою для підвищення в рейтингу інвестиційної привабливості з позначки invA- до  invA (висока інвестиційна привабливість) стали здобутки Вінниці у 2015 році. Зокрема, за вісьмома з десяти існуючих критеріїв оцінювання місто покращило показники, а саме, відбулось покращення демографічної ситуації, зросли обсяги реалізації промислової продукції та роздрібного товарообороту, місто розширило свої межі, освоєних капітальних інвестицій та введеного в експлуатацію житла. 

Окрім того, підвищились власні доходи міського бюджету та бюджетне забезпечення. 

Не вдалося торік місту наростити обсяги прямих іноземних інвестицій та зовнішньоекономічний оборот, зокрема, через зменшення імпорту із РФ. Утім, експерти натомість відзначили нарощування обсягів експорту до країн ЄС. 

Серед чинників покращення зростання інвестиційної привабливості Вінниці фахівці агентства також відзначили наявність дієвої стратегії соціально-економічного розвитку, високий рівень консолідації гілок влади та підтримки міської ради населенням, наявність чіткої програми залучення капіталовкладень в економіку міста. 

Окрім сертифікату про рівень інвестиційної привабливості місто також отримало Інвестиційний паспорт Вінниці. 

«Для міста це дуже знакова й гарна подія, тому що сьогодні від того, наскільки успішне місто, залежить і комфорт проживання членів територіальної громади. «Стратегія 2020» - це той документ, той напрямок, за яким ми рухаємося, і він дає певний результат. Загалом, однозначно, що без інвестицій не буде розвиватися будь-яке місто. 

Хочу подякувати «ІВІ-Рейтинг» за плідну співпрацю і об’єктивну оцінку. В нас іще є над чим працювати, до чого докласти свої зусилля. Головне, що ми не повинні зупинятися на досягнутому. Отримана відзнака для нас – це не лаври, а стимул для подальшої спільної роботи нашої вінницької команди і територіальної громади», - прокоментував подію вінницький міський голова Сергій Моргунов. 

Довідково. Рейтинг інвестиційної привабливості є важливим орієнтиром для інвесторів, ділових партнерів, на підставі якого вони можуть отримати відомості щодо ступеня інвестиційної привабливості, надійності міста, регіону або бізнес-проекту і прийняти рішення про доцільність капіталовкладення або подальшого продовження відносин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-