У Вінниці почались зйомки повнометражного  кінофільму  про АТО

У Вінниці почались зйомки повнометражного кінофільму про АТО

Укрінформ
 У Вінниці розпочались зйомки повнометражного художнього фільму про автовців  і війну на сході, робоча назва стрічки – «Тримаю тебе біля серця».

Зйомки ведуться за підтримки вінницького міського голови Сергія Моргунова.

На знімальному майданчику побувала кореспондент Укрінформу.

«Це буде українське кіно, кіно про сучасні події на сході країни через призму конкретної людини - колишнього офіцера, який не може знайти себе у мирному житті, а з початком АТО йде воювати добровольцем. На головного героя чекають полон і, загалом, всі ті випробування, через які пройшли безліч наших хлопців. До речі, саме реальні бійці АТО задіяні в нас, як консультанти, тому сподіваємося надати фільму максимальної  історичної правдивості. Це наш ідеологічний фронт, -       кінематограф у цьому плані відставав і зараз треба надолужувати», - повідомив головний режисер фільму Валерій Шалига.

Зйомки фільму відбуваються за підтримки вінницького міського голови Сергія Моргунова, який сприяє українському  митцю  вже  не вперше, адже з Валерієм Шалигою співпрацює ще з часів зйомок у Вінниці фільмів «Фатальна помилка» та «Далекий постріл».     «Мер Вінниці Сергій Моргунов пішов нам назустріч. Хочу сказати, що ми вдячні йому, тому що він не вперше допомагає кінематографу, і в тому числі в зйомках цього фільму. На такий проект мало хто наважується, Вінниця виявилася піонером, і це є певним етапом для вінницького кіно. Я дуже люблю це місто, хоча сам не вінничанин. А в нашому новому фільмі головний герой – вінничанин, і ми з задоволенням знімаємо тут», – розповідає режисер. «В нас є дуже гарні українські режисери і актори. Але так склалось, що в Україні кінематограф розвивався досить мляво, а контент був здебільшого російський. І, зрозуміло, ідеологія відповідна насаджувалась. І взагалі, про що ці фільми, серіали?.. Українське кіно відставало у цьому відношенні, але я вважаю, що після Революції Гідності в нас є ідеальний шанс мати потужне українське кіно, і зйомки цього фільму – один із таких прикладів. Необхідно рухатися і такі речі робити спільно  органам місцевої влади і творчим людям», - сказав Моргунов.

Зокрема,  міська влада дозволила зйомки в усіх точках міста та домовилась про роботу кіношників у розташуванні частини Нацгвардії, допомагає з масовкою  і максимально сприяє в організаційних процесах, - аби тільки фільм вдався і сподобався глядачам.     «Ми всі розуміємо, що сьогодні Україна знаходиться в стані війни з Росією. Ми всі пам’ятаємо події Революції Гідності, як розвивались події на сході, і знаємо, що там відбувається сьогодні. Вінницька область має досить суттєві втрати. Ми можемо оцінити ці події за спогадами, за документальними фільмами.  Але ми вважаємо, що потрібно мати ще й художнє кіно, щоб більш широко передати емоції і реалії всіх тих подій, які відбувалися починаючи з 2014 року і дотепер», - вважає очільник міста.

За жанром «Тримаю тебе біля серця» - соціальна драма. Її знімають за сценарієм молодої херсонської авторки  Лілії  Лігостаєвої.  Стрічку знімають як для прокатного формату, так і для телевізійного показу, позаяк опісля завершення зйомок її запропонують центральним каналам. Загалом, знімальний період триватиме 32 дні.     За сценарієм, головний герой стрічки – вінничанин, відтак значна кількість локацій стрічки буде відзнята в обласному центрі.  Кадри, які стосуються проведення АТО, зафільмують на військовому полігоні поблизу м. Калинівка.

Головну роль виконує київський актор з київського Театру на Подолі Ігор Волков, його дружину – актриса Лілія Нагорна з Нового драматичного театру на Печерську. У зйомках також зайняті  вінницькі актори, а у масовці задіяні бійці Національної гвардії, які наразі проходять службу у Вінниці.

Довідково. Валерій Шалига – заслужений артист України, автор тринадцяти телевізійних та кінофільмів. Серед них – знята у 2005 році стрічка «Далекий постріл» про події Другої світової війни та взаємини бійця УПА і червоноармійця, які потрапили у німецький полон. Обидва воюють за Україну, проте по різні боки фронту. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-