На Вінниччині переселенці змагаються за гроші ЄС на розвиток бізнесу

Укрінформ
На Вінниччині визначають, хто з переселенців-учасників конкурсу на отримання фінансової підтримки для розвитку бізнесу отримає грантові кошти ЄС.

Про це йшлося під час засідання конкурсної комісії з надання фінансової підтримки переселенцям в рамках реалізації проекту ЄС «Центр адаптації переселенців та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області».

«Після проведених консультацій з громадськими організаціями та переселенцями, які наголошували на тому, що особливо актуальним питанням для них на сьогодні є отримання компенсації на купівлю обладнання для власної справи, Департаментом регіонального економічного розвитку облдержадміністрації було підготовлено відповідні пропозиції щодо розширення механізмів фінансової допомоги переселенцям в рамках проекту ЄС «Центр адаптації переселенців та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області» та направлено до Представництва ЄС.

Запропоновані зміни були погоджені і підприємці з числа переселенців зможуть отримати компенсацію за придбане обладнання та інші основні засоби. Відповідно, протягом червня 2016 року проводився конкурс бізнес-планів, в рамках якого переселенці подавали документи для отримання компенсації на відновлення, розширення або започаткування власної справи. Відтак, 19 та 22 липня п. р. проводитимуться засідання конкурсної комісії, де і визначатиметься - хто із бізнес-переселенців отримає фінансову допомогу у вигляді компенсації на власну справу в рамках проекту», - повідомив голова комісії – перший заступник голови Вінницької ОДА Андрій Гижко

За його словами,  за час проведення конкурсу переселенцями було подано 39 заявок на загальну суму, що значно перевищує заплановану проектом. Остаточні результати та список тих, хто переміг в конкурсі будуть відомі після 22 липня п. р. після проведення обох засідань конкурсної комісії.

До конкурсної комісії, яка складається з 9 чоловік , входять представники координатора проекту та громадських організацій, що опікуються проблемами переселенців. При цьому, обсяг наданої фінансової підтримки залежатиме від кількості створених робочих місць та відповідності виду господарської діяльності пріоритетним напрямкам, визначеним грантовою угодою. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-