Критиків закликають не політизувати Діалог журналістських спілок України та Росії

Критиків закликають не політизувати Діалог журналістських спілок України та Росії

Укрінформ
Попри спроби політизувати Діалог журналістських спілок України та Росії, контакти між журналістами обох країн мають тривати. На цьому наголосила Дуня Міятович, Представник ОБСЄ з питань свободи медіа під час консультацій з представниками Національної спілки журналістів України та Союзу журналістів Росії, що відбулися у Відні.

У заході також взяли участь представники Міжнародної Федерації журналістів, Репортерів без кордонів (австрійське відділення) та Міжнародного прес-інституту.

Учасники дискусії визнали, що ключовими темами, на яких має концентруватися Діалог, є безпека журналістів у зонах конфлікту, спільні практичні проекти для молодих журналістів, захист професійних етичних стандартів.

Коментуючи свій нещодавній візит до України та зустрічі з активами НСЖУ та НМПУ, заступник генерального секретаря МФЖ Джеремі Діар зазначив, що його шокував рівень заполітизованості окремих журналістів.

– У першу чергу професійні асоціації мають концентруватися на професійних питаннях, на дієвій допомозі журналістам, а не на політичних дебатах,– наголосив пан Діар, який раніше тривалий час очолював Національну спілку журналістів Великобританії та Ірландії.У ході консультацій перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко запропонував Дуні Міятович розпочати пошук можливостей для реалізації нового проекту спільної практичної роботи журналістів України та Росії з підготовки матеріалів про постконфліктне життя Сараєво та Боснії.

У заході також взяли участь секретар НСЖУ Гліб Головченко, секретарі СЖР Надія Ажгіхіна і Ашот Джазоян та команда Офісу Представника ОБСЄ з питань свободи медіа.

Служба інформацiї НСЖУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-