Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Нову «залізну леді» Brexit не лякає?

Нову «залізну леді» Brexit не лякає?

Укрінформ
Однак експерти прогнозують, що вихід Великобританії з ЄС буде дуже непростим завданням

Нову очільницю британського уряду, 59-річну Терезу Мей, яка 13 липня офіційно переїхала у прем’єрську резиденцію на Даунінг-стріт,  вже охрестили британською версією канцлера ФРН Ангели Меркель і вперто порівнюють з іншим відомим британським політиком — Маргарет Тетчер.

Тереза Мей — випускниця Оксфорда, з 2010 року очолювала Міністерство внутрішніх справ Великої Британії. Їй не було ще й 30, коли вона розпочала свою активну участь у політичному житті. На початку 1990-х  стала  членом Палати громад.

Під час агітаційної кампанії перед референдумом про вихід країни з ЄС Тереза Мей,  підтримуючи тези прем’єра Девіда Кемерона, закликала британців проголосувати за збереження членства в ЄС, проте нерідко критикувала Брюссель. Коли після Brexit вона стала одним із претендентів на пост прем’єр-міністра, то чітко заявила: повторного референдуму у Великобританії не буде. «Brexit означає Brexit», — ця її цитата облетіла всі світові ЗМІ.

Тереза Мей уже пообіцяла, що найпізніше після завершення процедури виходу Великої Британії з ЄС вона обмежить імміграцію в країну. Однак експерти прогнозують, що виведення Великобританії з ЄС буде для керівництва держави дуже непростим завданням. Але, схоже, нову «залізну леді» британської політики це не лякає.

Вікторія Власенко
Ілюстрація - DW

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-