Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Поодинці шансів менше. Втішимось ілюзіями?

Поодинці шансів менше. Втішимось ілюзіями?

Блоги
Укрінформ
Нещодавно ми стали свідками амбітних заяв про появу двох політичних партій «нового типу», хоча всі очікували оголошення про одну структуру.

Тішу себе думками (чи може все-таки ілюзіями?), що коли не буде інших варіантів, коли обидві нові партії зрозуміють, що на виборах обом намалюють по 4,99%, вони таки об’єднаються.

Довибори до парламенту 17 липня для обох команд є серйозним випробуванням, таким собі «лакмусовим папірцем». 

На окрузі 206 у Чернігові від Демальянсу балотується заступник голови партії Ігор Андрійченко, який на попередніх довиборах по іншому чернігівському округу зумів фінішувати четвертим. Тобто першим серед місцевих кандидатів. Потім все ж таки Демальянсу вдалося завести депутатську фракцію до Чернігівської міськради. Отже, стартові позиції є досить потужними.

Натомість зірковий самовисуванець, екс-депутат від БПП Єгор Фірсов, судячи з останніх заяв у шоу Шустера, отримав підтримку від умовної «грузинсько-прокурорської» команди. 

Ця команда, до речі, ще ніяким чином не інституціоналізувалася, а лише заявила про створення ініціативної групи, яка займеться партійним будівництвом. 

У мене є великі сумніви в тому, що у Чернігові має шанс перемогти навіть єдиний кандидат від двох нових проектів. Але поодинці у них просто немає жодного шансу.

Зрозуміло всім, що навіть зараз, поки об’єднання не сталося, обидві нові команди на виборах мають погоджувати свої кроки і залишати єдиного найсильнішого кандидата. 

У такому разі, впевнений, і з об’єднавчим процесом перед наступними виборами до Верховної Ради жодних проблем не виникне. 

Чи можливо це зрозуміло всім, крім лідерів партій?

Артем Стельмашов
 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-