Національний Сорочинський ярмарок – 2016

Національний Сорочинський ярмарок – 2016

Укрінформ
Національний Сорочинський ярмарок – 2016 року пройде з 16 по 21 серпня традиційно в селі Великі Сорочинці Миргородського району Полтавської області, на батьківщині Миколи Гоголя, на ярмарковій площі в 16 га під відкритим небом. 

Офіційне відкриття 16 серпня об 11.00, за участі гоголівських героїв, «самого» письменника, які пересуватимуться по полю на справжніх, єдиних в Україні волах (дійство повторюється щодня).

Організатором  Національного Сорочинського ярмарку вісімнадцятий рік поспіль є ТОВ «Сорочинський ярмарок», керівник проекту – кавалер орденів княгині Ольги ІІІ та ІІ ступенів Світлана Свищева. Головний режисер культурно-мистецьких програм – заслужений артист України Олександр Любченко.

Цьогорічний ярмарок  присвячується  25-й річниці Незалежності України  і буде проходити під гаслом  «Розквітає ярмарок – квітне Україна!»

Прийом заявок на участь у заході розпочався 23 лютого і на сьогодні вже подано близько  двох третин від очікуваної  їх кількості. Більш активними, порівняно з минулим роком, стали вітчизняні підприємства усіх галузей промисловості, майстри народних промислів та заклади громадського харчування. Сільгосптехніку від виробника пропонують ПП «Агроснаб», ФОП Надвірний ТМ «Бурчик», смачною ковбаскою порадує ТМ «Забіяка», а цілющою водичкою – ПАТ «Миргородський завод мінеральних вод», цукерки  «Сорочинський ярмарок» пропонує ПАТ «Полтавакондитер». Від усіх недуг вилікує продукція ТОВ «ЛНТ» – ТМ «Бішофіт». Діти і дорослі поласують смачним морозивом від ТМ «Белая  Бяроза». Як завжди смачним та якісним пивом порадує ТМ «Чернігівське» – багаторічний партнер ярмарку. Актуальною в наш час буде продукція ТОВ «Револ» – твердопаливні котли та ПАТ «Полтавський машинобудівний завод» - опалювальні блоки і котли, що працюють на соломі. А, взагалі-то, на ярмарку можна буде придбати все, що душа забажає, на будь-який смак і гаманець.

Традиційно потішать гостей ярмарку унікальні вироби народних майстрів, від яких на сьогодні вже подано понад двісті заявок. Родина майстрів Куриліних привезе на ярмарок кераміку на тему українських героїв, Задорожний Михайло Васильович презентуватиме опішнянську кераміку, а вишивка від Новікової Валентини та Забори Віри Петрівни – це справжні шедеври народного мистецтва. І, як завжди, в численних кафе і ресторанах можна буде насолодитись стравами української кухні та кухонь народів світу.

Історичні садиби гоголівських часів гостинно зустрічатимуть на своїх територіях. На кожній садибі, крім звичних майстер-класів, з’являться нові, а також планується проведення значного розмаїття етнографічних свят та обрядових дійств, таких як: Свято Сала, Вергуна, Гарбуза, Спаса Медового, Вареника та Галушки, Борщу ну і, звісно ж, Українське Весілля. Щоб численні гості ярмарку не губилися, на полі з’являться нові гарненькі покажчики, які, окрім основної функції, стануть цікавим місцем для фотографування.

Організатори ярмарку прагнуть зробити свято насичене емоціями, новими проектами та цікавинками. Про них буде повідомлятись на офіційному сайті ярмарку www.yarmarok.in.ua. Так що, слідкуйте за новинами.

Триває прийом заявок на акредитацію електронних та друкованих ЗМІ (в довільній формі, на адресу armarok@rambler.ru ).

Прес-служба ТОВ «Сорочинський ярмарок»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-