Розпочато перевірку стану культури безпеки РАЕС

Розпочато перевірку стану культури безпеки РАЕС

Укрінформ
На Рівненській АЕС проводиться планова перевірка НАЕК «Енергоатом» стану культури безпеки електростанції. Подібні перевірки, які відбуваються раз на два роки, цього року вже пройшли на Южно-Українській та Хмельницькій АЕС.

Напрямки роботи комісії на РАЕС окреслив голова комісії Олександр Богун, директор департаменту нагляду за безпекою НАЕК «Енергоатом». Відтак, інспектуванню підлягатимуть адміністративне управління, експлуатація, техобслуговування та ремонт, підтримка безпеки, підготовка персоналу. Члени комісії, серед яких - представники відокремлених підрозділів Компанії, шляхом обходів виробничих приміщень, інтерв’ю з працівниками та аналізу документації, зроблять висновки за окремими напрямками, які стануть основою узагальненого звіту. Робота комісії триватиме впродовж тижня.

Головний інженер-перший заступник генерального директора РАЕС Павло Ковтонюк підкреслив важливість подібних інспекцій через можливість обміну кращими напрацюваннями у даній сфері. Діяльність РАЕС щодо підвищення рівня культури безпеки спрямована на створення атмосфери прихильності персоналу цілям безпеки, його особистій відповідальності і дотримання принципів культури безпеки, ця діяльність відображена у відповідній Програмі заходів, яка дозволяє систематизувати і доповнити досвід робіт, а також продовжити послідовне підвищення рівня безпеки. З 2010 року на ВП «Рівненська АЕС» діє Рада з культури безпеки, створення якої виводить розвиток культури безпеки на якісно новий рівень.

Довідково: Безпека є пріоритетом діяльності атомних станцій. Поняття "культура безпеки" введено МАГАТЕ у 1986 році після аналізу причин Чорнобильської аварії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-