Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Українська збірна і український парламент – результативність однакова?

Українська збірна і український парламент – результативність однакова?

Блоги
Укрінформ
Минулого тижня лише лінивий не обурювався поведінкою народних депутатів, які збиралися в робочий час вирушити на матч збірної України проти Північної Ірландії на Євро-2016.

Народних обранців звинувачували у тому, що деякі з них «купують» округи або місця в списку, щоб лобіювати свої особисті інтереси та заховатися за депутатською недоторканістю. І тому їм абсолютно наплювати на інтереси виборців, бо вважають, що вони вже віддали свій громадянський борг грошима. 

Звернув увагу, що наші громадяни приблизно однаково оцінюють результативність роботи протягом минулого тижня як українського парламенту, так і української збірної. І вони недалекі від істини. 

Коли бачиш, як спікер закриває засідання Верховної Ради задовго до обідньої перерви через звичайнісіньку відсутність кворуму, відчуваєш приблизно те саме, що й коли українські футболісти, ховаючи очі, покидають поле після 0:2 з Північною Ірландією. Тільки українські парламентарі не ховають очі від сорому. Як щоправда, і деякі футболісти.

А тим часом звичайних-то простих смертних українців за прогули звільняють. Ми ж за рівність усіх перед законом? Давайте пропишемо закон, згідно з яким і нардепів примусово звільнятимуть від мандату за прогули. Або хоча б позбавлятимуть недоторканості.

Наприклад. Прогуляв разок – втратив недоторканість, прогуляв вдруге – втратив мандат, прогуляв втретє чи проголосував за колегу – втратив пальчик… Ну, це я вже замріявся.

Отже, що робити? Скористатися останнім шансом, який дає вам доля. 

Переможний останній матч з Польщею та результативні останні пленарні тижні цієї сесії (голосування за важливі закони, позбавлення мандату нардепа Оніщенка) – це останній шанс відновити бодай трохи довіри. Інакше, шановні парламентарі та футболісти – червона картка від українського народу. А це буде боляче.

Артем Стельмашов
 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-