Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Про люстрацію й поразку «диктатури революції»

Про люстрацію й поразку «диктатури революції»

Блоги
Укрінформ
Головна з проблем - а за що власне люстрували людей?

На самих початках я теж намагався долучитись до питання люстрації. Але тоді Єгор Соболєв та група товаришів революційним популізмом вирішили встановити "диктатуру революції". Багато правозахисників марно намагалися пояснити, що цей закон в такому вигляді, як він був прийнятий, порушує права людини, і Україна програє суди в ЄСПЛ. Більше того, такий Закон не може бути одиничним кроком, це мала бути ціла плеяда нормативних актів, які мали захищати цю позицію. І головна, з них, а за що власне люстрували людей?

Так задайте собі це питання, всі, хто хоче там йти на акції підтримки цього закону.

За розстріли Небесної сотні? А що вже є винні? Вже є судові рішення?

Може за режим Януковича? А що, хтось засудив цей режим? Може поплічники режиму Льовочкін і Бойко були засуджені? Може є рішення міжнародних організацій про злочини Януковича, і нам навіть кошти його повернули?

Як сказав мені один люстрований чиновник: я виконував накази АП від Льовочкіна, мене люстрували, а він депутат ВР, і з ним ще й торгуються.

Для всіх адептів люстрації комуністів нагадаю, що злочини комуністичного режиму були засуджені на міжнародному рівні. А злочини Януковича не засуджені навіть на внутрішньому.

То за що люстрували людей?

П.С. Навіть якщо КС не прийме це рішення, все одно цей закон навряд чи виживе в майбутньому.

Віктор Андрусів
 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-