Двадцять громад Вінниччини вже виконали річний бюджет

Двадцять громад Вінниччини вже виконали річний бюджет

Укрінформ
Стовідсоткове виконання місцевих бюджетів за січень-квітень 2016 року на Вінниччині виконали 99,6% територіальних громад, 20 із них виконали річних план по доходах.

Про це у повідомив перший заступник голови вінницької ОДА Андрій Гижко.

«За підсумками чотирьох місяців поточного року ми фіксуємо виконання місцевих бюджетів на рівні 99,6%. Це означає, що із виконанням бюджетних призначень за цей період впоралися 694 із 697 громад. Це дуже серйозний показник, бо, скажімо, зазвичай у першому півріччі ще торік ми мали показник виконання на рівні 56-58%. Це прямий наслідок фінансової децентралізації», - повідомив Гижко.

За його словами, 20 територіальних громад області за чотири місяці виконали річний бюджет, ще 27 виконали річні бюджетні призначення на 75%. Не впоралися із планами по надходженнях тільки три сільські громади.

Порівняно з показниками 2016 року, станом на 1 червня на 35 млн грн більше зібрано до обласного бюджету, до місцевих бюджетів – більше на 240 млн грн.

Окрім збільшення власних надходжень, дві об’єднаних громади області отримали на розвиток 5, 8 млн грн субвенцій з Державного бюджету.

«На Вінниччині створено дві об’єднані територіальні громади. Окрім зростання надходжень у зв’язку з розширенням бази оподаткування, вони додатково отримали субвенцію з державного бюджету: Студенянській громаді Піщанського району виділено 3,9 млн грн, а Калинівській – 1,9 млн грн. Це той додатковий ресурс, який є постійним прикладом для інших громад і стимулом до їх об’єднання», - повідомив посадовець.

Зокрема, у с.Дружелюбівка, яке входить до Калинівської об’єднаної територіальної громади, на облаштування місцевих доріг отримало від держави 1,5 млн грн. У Студенянській  за кошти з субвенції завершують будівництво 11 км водогону.

Досвід і здобутки цих громад стимулюють об’єднавчі процеси в регіоні: вінницька влада прогнозує створення в регіоні до 20 об’єднаних громад упродовж року.

«Наразі в області триває робота зі створення поєднаних громад. Підкреслюю, на добровільній основі. Триває переговорний процес, найактивніше – в Іллінецькому районі, де до кінця року на базі району очікуємо створення двох об’єднаних громад з подальшим оголошенням дочасних виборів у них. Сподіваюсь, що на 2017 рік на Вінниччині матимемо десь 15-20 об’єднаних територіальних громад, яким вже буде затверджено відповідний статус», - повідомив Гижко.

За його словами, окрім Іллінецького, досить активно ці процеси розвиваються іще в трьох районах  - Немирівському, Томашпільському та Жмеринському.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-