На Вінниччині «альтернативне» тепло використовуватимуть по-максимуму

На Вінниччині «альтернативне» тепло використовуватимуть по-максимуму

Укрінформ
На Вінниччині обласна влада вимагає максимального використання встановлених «альтернативних» котлів для обігріву бюджетних закладів замість споживання дорогого російського газу.

На цьому, виступаючи на пленарному засіданні Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові обласної Рад, наголосив голова Вінницької ОДА Валерій Коровій.

«Якщо обладнали котельню – забудьте про газ. Допустимим є опалення газом при температурі мінус десять і нижче.  Дрова заготовляйте не у жовтні, а починаючи із серпня, щоб в опалювальний сезон увійти підготовленими», - сказав Коровій.

Очільник області запевнив, що фінансування закупівлі твердого палива бюджетними закладами вже цьогоріч буде перенесено рішенням сесії із ІV кварталу на серпень -вересень. А для приватних домогосподарств та ОСББ в області буде і надалі створюватись режим найбільшого сприяння в отриманні «теплих кредитів». 

Задля впровадження сучасних підходів у запровадженні енергозберігаючих технологій в закладах соціальної сфери територіальних громад області, Координаційна рада рекомендувала обласній державній адміністрації розробити і подати на розгляд сесії обласної Ради проект Програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів у Вінницькій області на 2017-2021 роки.

До розробки проекту програми залучатимуть науковців, представників бізнесу, промислових підприємств, асоціацій ОСББ, профільних громадських організацій з метою врахування позицій усіх зацікавлених сторін.

На Вінниччині  загальна економія від заходів із газозаміщення за підсумками минулого опалювального сезону склала близько 3,5 млрд. грн. Заклади соціальної сфери області скоротили споживання газу майже вдвічі до 6,8 млн. кубів блакитного палива. Це стало можливим завдяки заміні у закладах бюджетної сфери газових котлів на такі, що працюють на альтернативних видах палива, а також завдячуючи заходам із утеплення будівель: заміні вікон, утепленню фасадів тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-