Асоціація органів місцевого самоврядування Вінниччини підписала Меморандум «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»

Асоціація органів місцевого самоврядування Вінниччини підписала Меморандум «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»

Укрінформ
Меморандум про взаєморозуміння підписали представники Проекту ЄС/ПРООН МРГ «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» та Вінницької асоціації органів місцевого самоврядування. 

Меморандум про взаєморозуміння підписали представники Проекту ЄС/ПРООН МРГ «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» та Вінницької асоціації органів місцевого самоврядування. Співпраця із Асоціацією дозволить активізувати проектну та грантову діяльність у регіоні, а також отримати інформаційну, консультаційну та методичну допомогу – досвідом вже зацікавились інші регіони України.

Документ сторони скріпили підписами у вівторок на виїзному розширеному засіданні Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові Вінницької обласної Ради, що відбулось у Томашполі.

«З 2008 року область розпочала активно працювати з проектом «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Перша фаза проекту спрацювала як тренінговий трамплін в подальшій роботі із грантовими проектами. Експерти навчили нас піднімати активність громади, залучати інвестиції на основі співфінансування. Підписання Меморандуму – черговий і більш ефективний етап співпраці: через Вінницьку обласну асоціацію органів місцевого самоврядування, яка має досвід роботи із грантами і розгалужену мережу представництв у районах, ширитимемо цю діяльність», - прокоментував подію голова Вінницької обласної Ради, голова Асоціації органів місцевого самоврядування Вінниччини Анатолій Олійник.

Планується активізувати напрями співпраці місцевих органів влади області з Проектом ЄС/ПРООН в Україні щодо підтримки регіонального та місцевого розвитку шляхом реалізації проектів міжнародної технічної допомоги, розвитку проектної та грантової діяльності. З цією метою, для зв’язку із громадою, на Вінниччині в рамках реалізацїі Проекту МРГ було створено 17 ресурсних центрів розвитку громад.

«Серед всіх ресурсних центрів, із якими ми працюємо, найбільш ефективний наразі у Ямпільському районі. Однак, основну проблему – кадрову, не вирішено: обов’язки координації проектної діяльності здебільшого покладаються на посадову особу, що курує економіку в районі. Звісно, що це додаткове навантаження не сприяє ефективній роботі. У співпраці із Асоціацією це питання буде вирішено. Досвід вже викликав зацікавленість в інших областях України, які теж почали працювати над створенням подібної системи співпраці з місцевими  асоціаціями», - розповіла координатор спільного Проекту  ЄС/ ПРООН МРГ у Вінницькій області Анастасія Ланіна.

Наразі, за словами А.Олійника, тривають перемовини щодо четвертої фази проекту. Вінниччани сподіваються на подальше інвестування за підтримки Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

На засіданні були присутні голови районних рад області, керівники районних державних адміністрацій, керівники комунальних підприємств, працівники засобів масової інформації.

Довідково. Перші проекти на Вінниччині з енергоефективності, зокрема, встановлення сонячних  батарей у закладах соціальної інфраструктури за підтримки ЄС/ПРОНН МРГ розпочались саме  Томашпільського району. Загалом, з часу дії першої та другої фази проекту, станом на 2015 рік, у рамках співробітництва реалізовано 38 проектів з термомодернізації дитячих садків і шкіл, 17 проектів з відновлення вуличного освітлення, 8 проектів з реконструкції водогонів, 15 – з ремонту ФАПів та будинків культури, а також придбано 8 шкільних автобусів. Вінницька обласна Асоціація органів місцевого самоврядування налічує 522 місцевих ради області. Організація відстоює інтереси самоврядної гілки влади Вінниччини та координує дії її представників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-