Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Чорна каса Партії регіонів: у політиків не витримують нерви

Чорна каса Партії регіонів: у політиків не витримують нерви

Блоги
Укрінформ
Оприлюднення так званої «чорної бухгалтерії» Партії регіонів налякало багатьох політиків, які після повалення режиму Януковича продовжують свою безхмарну політичну кар’єру.

До цього часу вже оприлюднені імена десятків публічних осіб, які за різні послуги отримували винагороду з партійної каси регіоналів. Але, очевидно, що бюджет політичної корпорації Януковича, який складає близько 2 млрд доларів, утримував на корупційному ланцюгу значно ширше коло прихвоснів режиму, серед яких не лише окремі люди, а й чимало партій, організацій і політичних проектів. Тож зрозуміло, що цей скандал ще полоскоче нерви значній частині діючого українського політикуму.

Деякі політсили вирішили не чекати, поки розкриються всі карти, і зіграли на випередження. Так, радикал Ляшко вже встиг попередити суспільство в особі своїх виборців про те, що в разі виявлення в чорному кошторисі його імені, документи слід вважати підробкою, яка з’явилася внаслідок спецоперації СБУ за наказом президента України. Тобто, якщо без Ляшка, то чорна бухгалтерія ненависних регіоналів, якщо з Ляшком – однозначно фейк. Цікава аналогія: кілька місяців тому відповідний пропагандистський трюк влаштувало російське керівництво, коли попереджувало своїх громадян про можливе вкидання в тамтешній інформаційний простір доказів про фінансові махінації Кремля, звісно ж, інспірованого західними спецслужбами. Вкидання не відбулося, однак немає сумніву, що зазначена пігулка для зміцнення в населення імунітету від правди обов’язково б подіяла. Чи подіє схожий трюк на прихильників головного радикала країни, якщо не дай Боже, якийсь підступний фальсифікатор таки записав його прізвище у корупційний бюджет Партії регіонів, невідомо. Та в народі у схожих ситуаціях кажуть: «На злодієві шапка горить».

Руслан Сольвар, народний депутат України
 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-