Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Проміжні вибори по всіх округах може виграти БПП

Проміжні вибори по всіх округах може виграти БПП

Блоги
Укрінформ
Найбільше шансів виграти проміжні вибори депутатів Верховної Ради України 17 липня на всіх семи округах мають кандидати від Блоку Петра Порошенка або його сателітів. 

У крайньому випадку, це будуть ті депутати, які говоритимуть перед виборами все що завгодно, але врешті-решт таки увійдуть до коаліції. Надто висока ціна цих округів для нинішньої влади.

Зазвичай, вибори влітку відбуваються за меншої активності виборців – людей відволікають відпустки, дачні ділянки, канікули. І традиційно в цей час набагато більше шансів перемогти у представників чинної влади.

Буде проведена дуже серйозна робота, щоб коаліцію поповнили ще сім «штиків». І різнорідна опозиція, здається, робить для цього все. Невисування Опозиційним блоком кандидата по округу в Дніпропетровську виглядає як «злив» на користь влади. А шанси виграти у них там були б чималі. 

Щодо висування «Самопоміччю» чотирьох кандидатів на семи округах, то традиційно їхні мажоритарники набирають значно менше, ніж рейтинг самої партії в конкретному регіоні, тому про їхні шанси всерйоз позмагатися за перемогу поки говорити не доводиться.

Цікава ситуація складається у Чернігові. Закручується конфліктна ситуація між новими демократичними силами. «Демократичний альянс» висуває Ігоря Андрійченка, який на минулих виборах у Чернігові в сусідньому окрузі посів третє місце після Березенка і Корбана та став першим серед місцевих кандидатів. Логічно всім новим демократичним силам підтримати кандидата від Демальянсу? Та ні, це ж Україна. Там же висувається Єгор Фірсов... Отже, якщо нічого не зміниться, переможе кандидат від влади.

Вже на етапі висування кандидатів ми вбачаємо проблеми і нездатність домовлятися. А ви кажете про глобальні об’єднавчі процеси молодих політиків…

Артем Стельмашов
 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-