Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

План травневих демонстрацій

План травневих демонстрацій

Блоги
Укрінформ
Якраз напередодні Великодня і набрання чинності новим законом про державну службу Комунальне підприємство "Київпастранс" та КП "Київреклама" залишились без директорів.

Варто зауважити, що, хоча Київрада й прийняла за основу ініційований громадськістю проект рішення, яким має бути затверджено порядок конкурсного відбору керівників комунальних підприємств і установ, його остаточний розгляд відбудеться тільки на одному з найближчих пленарних засідань. 

Проте дуже важливо щоб норми порядку були обов’язково застосовані до цих новоутворених вакансій, наприклад, так як це з власної доброї волі вже робив Кличко-мер при підборі кандидатури очільника КП "Київтранспарксервіс".

Набрання чинності новим законом про державну службу спричинить також певні зміни у структурі КМДА, оскільки він дозволить обійти існуючі обмеження граничної чисельності державних службовців. Наслідком цього стане створення нових структурних підрозділів і зокрема таке довгоочікуване створення окремого управління реклами, для чого знову ж таки знадобиться голосування депутатів. 

Відповідно до вимог закону, на нові вакантні посади має бути оголошено конкурси, а до роботи конкурсних комісій, склад яких затверджуватиме керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко, можуть залучатися зокрема представники громадських об’єднань, державні службовці, в тому числі з інших державних органів, працівники, науковці та експерти у відповідній сфері.

Тому клопоту у травні вистачить усім, але дуже важливо використати корисний досвід та зробити правильні висновки з нещодавно призупиненого конкурсу на посаду головного архітектора столиці, щоб демонстрація відкритості і прозорості київської міської влади не виявилася лише демонстрацією.

Реанімаційний пакет реформ-Київ разом з колегами готує відповідну заяву про необхідність проведення конкурсів на вакантні посади і закликає усіх до співпраці!

Олександр Пліва
 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-