Кришталева вода з крана: обираємо насосну станцію

Кришталева вода з крана: обираємо насосну станцію

Укрінформ
Відсутність можливості підключитися до центрального водопостачання змушує власників приватних ділянок проводити автономний водопровід. Бажаючим придбати насосну станцію експерти E-Katalog розкажуть, на що звернути увагу при виборі автоматичної системи.

Висота всмоктування

Обираючи насосну станцію, враховуйте відстань від рівня води в колодязі або свердловині до осі робочого колеса насоса. На рівень води впливають погодні та геологічні умови, режим роботи насоса. Тому система розрахована і на найгірші умови експлуатації. Насосні станції без спеціального пристосування (ежектора) піднімають воду з глибини максимально 7–8 метрів. Широкий вибір насосних станцій в ek.ua дозволяє знайти модель з висотою всмоктування до 30 м.

Продуктивність

Продуктивність або пропускна здатність пристрою — одна з ключових характеристик насосної станції. Цей параметр визначає обсяг води, який насос здатний перекачати за певну кількість часу. Продуктивність вимірюється в літрах на годину.

Обираючи автоматичну систему, враховуйте продуктивність колодязя або свердловини, яка повинна бути більше продуктивності насоса. Якщо цим правилом знехтувати, рівень води буде знижуватися, а насос працюватиме марно. У такому випадку пристрій згорить.

Напір води

Цей параметр характеризує здатність насоса підняти рідину, що перекачується, на максимально можливу висоту. Беручи до уваги цей показник, користувач може оцінити створюваний насосом тиск. Якщо насосна станція Grundfos JP 6 має напір 50 м, то в ідеальних умовах вона створює тиск 5 бар. На практиці ж треба ще враховувати втрати (всмоктування і подача води).

Принцип дії

  • Обирайте насосні станції з відцентровим принципом дії, якщо в рідині, що перекачується, присутні незначні забруднення. Відцентрові насоси відрізняються високим ККД, надійністю, стабільністю потоку води і відсутністю відчутної вібрації. До недоліків відносять зниження продуктивності при високому опорі води в системі.
  • Насосні станції з вихровим насосом перевершують відцентрові пристрої у висоті напору. Не має потреби заповнювати агрегат водою перед кожним пуском. Такі пристрої поступаються відцентровим у висоті всмоктування та ККД.
  • Якщо плануєте розмістити автоматичну систему в будинку, зверніть увагу на ґвинтові насоси з низьким рівнем шуму в процесі роботи. Агрегат забезпечує гарний напір і безперервну подачу води. Механізм насоса стійкий до забруднень і механічних домішок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-