Порядок в будинку — порядок в житті

Порядок в будинку — порядок в житті

Укрінформ
Психологи стверджують, що будинок є дзеркалом свого господаря. Але лінь, депресія, життєві обставини можуть стати причиною повного хаосу навколо. Що робити, щоб не випустити безлад з дому в інші сфери свого життя? Tehnik ділиться порадами.

По обстановці в квартирі можна багато чого сказати про людину. У працьовитих і життєрадісних людей кімнати обставлені з комфортом, речі знають своє місце, безлад практично неможливий. Вони люблять свій будинок. У більш лінивих або зайнятих сім'ях картина може бути інша: одяг розкиданий, меблі запилилися. Вони справляються з цим по вихідним, і більше часу проводять поза домом.

Але іноді лінь, депресія, життєві обставини стають причиною повного хаосу навколо. Що робити, щоб не випустити безлад з дому в інші сфери свого життя?

Проводити ревізію.

Зайві речі — проблема багатьох. Нам часто шкода викинути річ. А раптом знадобиться? Або з нею пов'язані спогади. Спочатку навчіться викидати непотрібне: застарілі речі, прострочену косметику, одяг, яку ви не наділи за рік жодного разу, розбитий посуд. Поламана праска, яку ви бачите в своїй кімнаті щодня, притягує вашу енергію. Вона програмує вас на бідність. Завдання — очистити простір від негативної енергії. Прислухайтеся до китайців, які говорять: «Старе не втече, нове не прийде». І швидше у каталог товарів Tehnik за новою праскою!

Приділяти 15 хвилин прибиранню.

Звичка регулярно наводити порядок, при цьому витрачати всього трохи часу, допоможе вам не тільки жити в красі, але стати більш організованим. Складайте список справ на тиждень і кожен день виконуйте одну конкретну задачу. Не зробити прибирання взагалі, а випрати, наприклад.

Контролювати.

Слідкуйте за тим, що ви купуєте і в якій кількості. Якщо ви гордо називаєте себе взуттєвим маніяком, купуючи двадцяту пару взяття, але не встигаєте їх носити, варто переосмислити свою потребу в новій парі. Чи так вона вам потрібна?

Проводити профілактику.

Якщо кожен день протирати плиту, умивальник, підвіконня, у вас не виникне необхідності посилено боротися із забрудненнями через тиждень без прибирання. Бережіть себе і цінуйте свій час.

Прибирати легко.

Намагайтеся все робити із задоволенням. Не хочете розморожувати холодильник — зайдіть на http://tehnik.od.ua/holodilnik/ і виберіть модель з системою No Frost. Не любите мити посуд — нехай посудомийна машина вам в цьому допоможе. Не виходить ідеально мити вікна — зателефонуйте в клінінгову компанію.

Створіть умови для того, щоб навіть найменше прибирання було вам в радість. І психологи обіцяють: порядок прийде не тільки в ваш будинок, він оселиться в думках, в почуттях, в житті в цілому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-