Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

«Особливий статус» Донбасу: кожен має заявити позицію!

«Особливий статус» Донбасу: кожен має заявити позицію!

Блоги
Укрінформ
Представляючи Раді нового прем'єра Гройсмана, Порошенко озвучив одне з ключових завдань нової коаліції і Уряду - прийняти пакет рішень, що забезпечать імплементацію Мінських угод.

На той момент людей більше цікавили прізвища міністрів, тож президентський акцент на виконанні Мінських угод не привернув належної уваги. Дарма.

Зараз тиск на Україну з боку міжнародної спільноти посилюється. На жаль, формальні підстави для того є, адже Порошенко погодився на Мінськ-2. Тепер партнери вимагають, аби Україна виконала все, що в Мінську підписано. Що саме?

Щоб Україна зафіксувала в Конституції "особливий статус" Донбасу на постійній основі. Ввела в дію закон про "особливий статус". Здійснила амністію бойовиків/терористів/сепаратистів. Прийняла окремий закон про вибори на окупованих територіях. Узгодила з терористами (по суті, з Кремлем) положення вказаних законів, включно з формулюваннями змін до Конституції. Провела на окупованих територіях вибори, причому ДО відновлення Україною контролю за своїм Державним кордоном, що по суті означає - за присутності там російських військ і техніки...

Зарубіжні партнери вимагають, щоб голосування за "особливий статус" Донбасу в Конституції України відбулося на поточній сесії Ради (травень-липень). Вимагають відкрито і наполегливо.

Порошенко через слухняний Конституційний Суд уже отримав абсолютно неконституційне, але необхідне для виконання його Мінських зобов'язань рішення: остаточне голосування за "особливий статус" в Конституції можна провести на будь-якій сесії Ради. В т.ч. на поточній.

Тепер слово за парламентом. Або Рада слухняно знайде для "особливого статусу" 300 депутатів і підтримає конституційні зміни, або навпаки - Рада провалить голосування і тим самим не допустить руйнації Української держави на догоду Путіну.

Це той важливий для України момент, коли кожна політична сила, кожна громадська організація, кожна місцева Рада, кожен відповідальний громадянин мають заявити свою позицію. Щоб парламент почув голос суспільства і, попри зовнішній тиск, проголосував відповідально, в інтересах не Путіна - України!

Партія Громадянська позиція категорично проти путінських змін до Конституції України з фіксацією "особливого статусу" Донбасу. Ми будемо діяти спільно з усіма, хто дотримується такої позиції.

Разом маємо зберегти цілісність держави і убезпечити Україну від "особливих статусів". Через вплив на парламент, а якщо буде треба - то й через всенародний референдум.

Анатолій Гриценко
 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-