Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Ми пропонуємо звільнення заручників до Великодніх свят

Ми пропонуємо звільнення заручників до Великодніх свят

Укрінформ
На засіданні гуманітарної підгрупи в Мінську 20 квітня,  де українську сторону представляємо я і В.Медведчук, ми виступили з ініціативою звільнення заручників: ми передали ОРДО список 25 українців, які потребують першочергової медичної допомоги, давно утримуються в тюрмах, мають проблеми зі здоров'ям, аби їх якнайшвидше звільнили.

Натомість, украінська сторона готова передати 50 осіб, яких розшукують представники окремих регіонів Донецької області. Ми пропонуємо, аби операція по звільненню заручників відбулася до Великодніх свят, аби десятки родин зустріли це світле православне свято разом, в родинному колі. Ми готові докласти всіх зусиль задля звільнення заручників і якнайшвидше чекаємо позитивної відповіді на наші ініціативи.

Також ми нагадали про звернення від українських освітян і науковців до представників ОРДО з проханням терміново звільнити релігієзнавця І.Козловського і що ми чекаємо відповіді на це. Пройшлися по прізвищах всіх заручників, які потребують термінового медичного догляду. Більше деталей і подробиць не буде - чекаємо відповіді на нашу ініціативу. Дуже хочеться результату і позитивних новин. 

Також ми запропонували на одному із найближчих засідань групи розглянути питання, що стосуються дотримання прав дітей. 

Особливу увагу приділили питанням КПВВ. Позиція Украіни - напередодні великих свят зростає кількість людей, які хочуть відвідати родичів чи рідні місця в ці дні. Неприпустимим є обстріли КПВВ, внаслідок чого було завдано шкоди КПВВ в Станиці Луганській, і тепер об'єкти там потребують ремонту. Насьогодні КПВВ в Луганській області не працюють через питання безпеки. І тому терміново потрібно припинити порушення режиму тиші на лінії зіткнення, особливо в місцях контрольних пунктів та узгоджених транспортних коридорів. ми виступаємо за те , щоб КПВВ запрацювали якнайшвидше, і на свята люди могли відвідати рідних. 

Також ми обговорити питання доступу міжнародних гуманітарних організацій на окуповані території. 

Ірина Геращенко
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-