Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Блокада освіти

Блокада освіти

Блоги
Укрінформ
19 квітня відбулась дуже-дуже важлива подія для Донбасу, звісно про яку ви не прочитаєте в ЗМІ. Верховна Рада прийняла 4350. Тепер у дітей окупованої території з’явився шанс вчитись в Україні, а в донбаських вишів - отримати своїх студентів.

Справа була от в чому. Оскільки в нас блокада, то в блокаду попали і школярі - Україна не визнає дипломи ДНР. Ну, на війні як на війні. Але гірше інше, ми не створили інших можливостей для цих дітей отримати атестати. Діти закінчували школу й їхали на звільнену територію поступати. Там вони дізнавались, що їхні атестати годяться тільки в туалет і в Росію. Їм пропонували здати екстерном. Діти погоджувались, але ЗНО триває в конкретні дати, і до ЗНО ніхто не встигав це зробити. Я зустрічався з Сергієм Квітом і слав купу листів на МОН, щоб дати дітям ще один шанс, але.... 300 дітей пішли в ПТУ, щоб спробувати себе наступного року. Скільки вирішили таки поступити в Росію - невідомо. Але там їм проблем не створюють.

Це все ще мало й інший бік медалі. Евакуйовані вузи, які туляться один з одним по Донецькій області - не отримували достатню кількість студентів для навчання. 

Зараз важливо тільки не затягнути процес з прийняттям відповідних постанов МОНу.

Віктор Андрусів
 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-