Інвестиції: новобудови Львова обійшли за прибутковістю столичні пропозиції

Інвестиції: новобудови Львова обійшли за прибутковістю столичні пропозиції

Укрінформ
Український ринок житла протягом останніх років переживав не найкращі часи. Проте ситуація на первинному ринку в 2016 році почала стабілізуватись, про що свідчить як статистика цін, так і кількість угод. Це стало причиною того, що новобудови Львова стали найбільш популярними, випередивши за прибутковістю інвестицій навіть столичні пропозиції.

Згідно з даними каталогу ЛУН.ua, за вартістю житла в новобудовах Львів займає друге місце після Києва, що залишається лідером. Причиною привабливості львівських житлових комплексів для інвестицій є стабільність цінового тренда міста. Протягом останніх двох років тут не було такого обвалу вартості житла, як у столиці. У січні 2014 р. житло в новобудовах Львова коштувало 1011 $, у Києві — 1701 $ за кв. м. Але криза внесла корективи, й забудовники знизили вартість. Якщо порівняти ціни за аналогічний період 2015 року, то у київських будинках квадратний метр коштував 1372 $, а у львівських — 935 $. У 2016 році у столиці вартість складає 1186 $/ кв. м, в той час як у Львові — 974 $ / кв. м. Виходить, що ціни на львівські квартири з 2015 року навіть зросли. У Києві ж, починаючи з 2014р., вартість таких квартир впала майже на 30 % і досі не повернулась до попереднього рівня.

Причина популярності новобудов Львова криється також і у частих випадках «заморожування» будівництва у столиці. У Львові ж нереалізованих проектів майже немає.

Інвестувати у львівську нерухомість вигідно з багатьох причин. Перш за все старе місто — відомий туристичний центр з високим попитом подобової оренди. Винайняти однокімнатну квартиру можна за 250-350 грн у будні, а у святкові та вихідні дні ціна зростає на 50-100 %. За місяць реально отримати прибуток в розмірі 10000 грн, тобто окупність таких інвестицій складає 7-8 років (прибутковість близько 14 % на рік). Такими показниками може похвалитись не кожне місто.

Західноукраїнська столиця за рівнем інфраструктури та економічним показникам, згідно з нещодавнім опитуванням українців, потрапила до списку 5 найкращих міст держави. Тому самі громадяни вважають Львів більш привабливим для життя, ніж Київ.

Поки неможливо сказати, як довго первинний ринок Львова зможе утримувати пальму першості за прибутковістю. Однак якщо київські забудовники не зроблять рішучих кроків у бік покращення умов інвестування, для столичних інвесторів ситуація й далі буде складатись не найкращим чином.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-