До річниці ЧАЕС атомники проведуть акцію «Журавлики пам’яті та надії»

До річниці ЧАЕС атомники проведуть акцію «Журавлики пам’яті та надії»

Укрінформ
До 30-ої річниці Чорнобильської катастрофи на Рівненській АЕС заплановано ряд заходів: проведення круглого столу з ліквідаторами аварії на ЧАЕС, тематичні уроки з школярами, екскурсії з переглядом тематичного фільму, в інформаційному центрі «Полісся» - фотовиставка «30 років у серці з Чорнобилем».

Також з ініціативи працівників РАЕС організована акція «Журавлики пам’яті та надії». Протягом дня 11 квітня у Палаці Культури (ПК) РАЕС, в рамках проведення акції, відбулись майстер-класи для вихованців гуртків ПК, учнів професійно-технічного училища РАЕС та всіх бажаючих з виготовлення паперових журавликів в техніці «оріґамі» під пильним наглядом художника ПК Альона Ковтунович. За легендою склавши саме 1000 журавликів з паперу можна загадати бажання, яке обов’язково здійсниться.

«Мені дуже приємно, що я стала учасницею такого заходу, до цього я навіть уяви не мала, як можна зробити своїми руками таких чудових журавликів. Пишаюся, що це і мій маленький внесок у акцію пам`яті», - ділиться враженнями учениця 7-го класу Анна Штетя.

За період акції виготовлено більше трьох сотень журавликів "надії", які 26 квітня після мітингу-реквієму біля пам’ятника «Жертвам Чорнобильської катастрофи» на повітряних кульках понесуть на паперових крилах бажання.

У програмі заходів в Палаці Культури РАЕС також заплановані вечір-реквієм «Дзвони Чорнобиля» за участю академічного камерного оркестру Рівненської обласної філармонії, і виставка малюнків «Мирний атом» і виробів ужиткового мистецтва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-