Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Ложка дьогтю в бочці меду

Ложка дьогтю в бочці меду

Блоги
Укрінформ
Всього за два дні Верховна Рада ухвалила ряд важливих пакетних рішень.

14 квітня країна отримала нову коаліцію, нового прем’єра, новий уряд з програмою дій та нове керівництво парламенту. Все це було необхідно для виходу з політичної кризи і подальшого розвитку країни.

Однак без ложки дьогтю в цій бочці меду таки не обійшлось. Разом з іншими важливими постановами Рада проголосувала також рішення про скасування визнання роботи уряду Яценюка незадовільною.

В кулуарах подейкують, що це була одна з принципових вимог Арсенія Яценюка, без задоволення якої він би не погодився на добровільну відставку. Мотиви прем’єра тут зрозумілі – гарно піти, зберегти обличчя і т.д. Але як можна виправдати парламент, якщо той все ж формально відмовиться від своєї попередньої оцінки? Адже подібні політичні маневри засвідчують одне: Верховна Рада – це бутафорія для політичних ігор, а не загальнопредставницький законодавчий орган. Бо якщо ми спростовуємо негативну оцінку, дану роботі уряду Яценюка, то навіщо відправляти чинний Кабмін у відставку? Виходить, для цього немає підстав, так як ми їх самі відміняємо.

Руслан Сольвар, народний депутат України
 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-