Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Повна відповідальність

Повна відповідальність

Блоги
Укрінформ
Однією з основних змін сьогоднішнього дня є те, що Президент фактично перебрав на себе повну відповідальність за все, що коїться в державі.

Тепер не вийде розповідати, що поганий уряд, поганий прем’єр, щось заважає тощо.

Відтепер в уряді відповідальність за всі політичні, економічні, дипломатичні рішення все одно лягає особисто на Президента.

Бо, як би там не було, яку б самостійну гру не грав Гройсман, усе одно всі прекрасно розуміють, що це – одна команда і це повна відповідальність особисто Президента.

Цим голосуванням у парламенті ми, безумовно, побачили, що як такої коаліції двох фракцій немає.

Адже без додаткових вливань голосів з боку позафракційних, депутатських груп «Воля народу», «Відродження» коаліція не здатна приймати рішення.

Та будемо сподіватися, що урядові законопроекти все-таки знаходитимуть підтримку за допомогою навіть тих, хто нині в опозиції, адже такі заяви з їхнього боку були.

І також будемо сподіватися, що уряд і парламент таки працюватимуть злагоджено, а не так, як було раніше, коли протягували урядові ініціативи з великими труднощами.

Вже йдуть торги, розмови, заяви про переформатування комітетів, кабінетів.

Зрозуміло, що цей уряд і парламент далі діятимуть з огляду на вдячність тим депутатам, які підставили плече в складну хвилину.

І з цього боку ми бачимо великі корупційні ризики.

Бо нині дуже зручна позиція деяких депутатів, в осовному, мажоритарників, які фактично ні за що офіційно не відповідали, бо не входили в коаліцію, а тепер отримуватимуть багато зиску за свої голоси.

Артем Стельмашов
 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-