Стартує Друга програма Школи Мерів

Стартує Друга програма Школи Мерів

Укрінформ
Вже цієї п’ятниці – 15 квітня – у бізнес-школі МІМ-Київ стартує друга навчальна програма Школи Мерів. 

Зауважимо, що на відміну від першої програми участь в другій беруть команди чинних міських голів. Їх серед слухачів другої програми Школа Мерів – більшість. З одинадцять команд, які пройшли відбір, лідерами шести є міські голови, а п’яти  — претенденти на цю роль:

  1. Команда  міського голови Вугледара Донецької області Сілич Андрія Юрійовича;
  2. Команда  міського голови Заліщиків Тернопільської області Квач Алли Василівни;
  3. Команда міського голови Каховки Херсонської області Дяченко Андрія Андрійовича;
  4. Команда міського голови Кузнецовська Рівненської області Анощенко Сергія Івановича;
  5. Команда міського голови Маріуполя Донецької області Бойченка Вадима Сергійовича;
  6. Команда  претендента на посаду міського голови Переяслав-Хмельницького Київської області Хоменка Віктора Васильовича;
  7. Команда претендента на посаду міського голови Полтави Ямщикова Вадима Вікторовича;
  8. Команда  претендента на посаду голови об’єднаної територіальної громади с.Тарасівка Київської області Гайдамачук Ірини Олександрівни;
  9. Команда  міського голови Скадовська Херсонської області Яковлєва Олександра Юрійовича;
  10. Команда претендента на посаду міського голови Ужгорода Попадюк Надії Іванівни;
  11. Команда претендента на посаду міського голови Харкова Колос Андрія Леонідовича.

Усього заявки на навчання у другій програмі Школа Мерів подали 34 команди (165 кандидатів) з 17 областей України, з них шість представляли обласні центри: Херсон, Харків, Полтава, Київ, Ужгород, Івано-Франківськ. Найбільше заявок надійшло від учасників з Київської області – десять (дві - від м. Києва), від Донецької області було чотири заявки, Херсонської, Полтавської, Дніпропетровської та Івано-Франківської – по дві. 

Відбирала слухачів конкурсна комісія у складі керівника програми Школа Мерів Руслана Рохова, Керівника проектів місцевого економічного розвитку Western NIS Enterprise Fund Ірини Озимок, Народного депутата України, члена міжфракційного депутатського об’єднання «КОЛО» Віктора Кривенка, викладачів Бізнес-школи «МІМ-Київ» Вадима Савельєва та Іллі Новосельцева та HR менеджера медіа групи StarLightMedia Валерії Ільїної.

За словами керівника програми Школа Мерів Руслана Рохова для комісії були важливі  спроможність претендентів впроваджувати отримані на Школі знання, якість бачення потенціалу міста, розуміння ролі міського голови та їх вмотивованість до навчання, а до претендентів на посаду міського голови застосовувався ще один критерій - спроможність перемогти на наступних виборах.  

«Ця школа відрізняється від попередньої тим, що ми відібрали чинних керівникі міст разом з їх командами, а також претендента на роль голови об’єднаної територіальної громади. Мені приємно, що 11 команд з 34-х, які подали свої заявки, очолювані міськими головами. Це свідчення того, що наша програма є корисним продуктом для місцевого самоврядування, - говорить Руслан РОХОВ. – Цьогоріч ми вдосконалили Школу Мерів. До традиційного продукту, який за час програми готують наші слухачі, - стратегії розвитку міста, а також стажування в муніципалітетах Польщі, ми додали розробку проекту вирішення найбільш суспільно-значущої проблеми в місті».

Руслан РОХОВ зауважує, що він сподівається підготувати спроможні та компетентні команд, високий рівень конкурентоздатності яких дозволить ефективно розвивати їхні громади. «Це дозволить зробити їхні міста більш комфортними для життя та роботи людей з сприятливим для інвестицій кліматом. Це і є місія Школи Мерів – розвивати міста через розвиток їх керівників. Розвиваючи міста, розвиваємо Україну», - говорить Рохов.

ДОВІДКОВА ІНФОРМАЦІЯ

«Школа Мерів» - це програма з підготовки міських голів, громадських та політичних діячів, які у майбутньому стануть кандидатами на посаду міського голови, а також їх команд до управління містами в умовах децентралізації, за сучасними стандартами публічного адміністрування.

Більше про програму можна дізнатися з сайту та офіційної сторінки в ФБ.

За додатковою інформацією та щодо акредитації на відкриття Школи Мерів просимо звертатися за е-мейлом: shkolameriv@gmail.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-