Сучасна IT-освіта: конференція iForum 2016 анонсувала новий потік

Сучасна IT-освіта: конференція iForum 2016 анонсувала новий потік

Укрінформ
Найбільша конференція інтернет-діячів iForum 2016 оголосила про запуск нового потоку «Освіта в інформаційну епоху». На думку організаторів конференції, саме освіта зробить Україну сильною. Сьогодні програма підготовлена на 90 %, захід стартує 20 квітня поточного року в столичному МВЦ.

Абсолютно новим потоком на iForum в нинішньому році буде «Освіта в інформаційну епоху», який представить світові тренди в цьому напрямку. Потік розгляне глобальну трансформацію освіти та дасть оцінку різним освітнім системам і підходам. Як вважають організатори, такий потік сьогодні украй затребуваний: ініціативні українці вже займаються цими питаннями разом з державними програмами.

«Ми живемо в інформаційному суспільстві, яке вже пройшло багато ітерацій після індустріальної епохи, — говорить Олексій Молчановський, ведучий потоку. — Тому дуже складно використовувати освітні рецепти, які діяли 150-200 років тому. І деякі країни це давно зрозуміли. Але Україна лише вступила в стадію усвідомлення цього стану речей. І я вважаю, дуже важливо звернути на це увагу на iForum».

Освітній потік запропонує доповіді 18 експертів. У числі доповідачів:

— Єгор Стадний з аналітичного центру CEDOS, який розповість про якість вітчизняної освіти;

— Ярослав Притула, який розгляне новий стандарт IT-освіти на основі досвіду Українського Католицького університету;

— Денис Довгополий, який представить варіанти зміни консервативної парадигми освіти.

Потік розгляне практичне освіту і ефективні методи донесення інформації, а також питання про популяризацію науки в школі і про розвиток громадянського суспільства через формування звички до навчання.

Крім цього освітній потік представить 3 панельні дискусії, кожна з яких розрахована на 40 хвилин. Теми дискусій:

— «Ефективна IT-освіта: масова або елітарна?», де будуть розглянуті причини гендерної нерівноправності в галузі і проблеми підготовки кваліфікованих фахівців у вишах;

— якісну освіту на регіональному рівні;

— «Як повернути довіру до технічної освіти в Україні?», в рамках якої виступлять викладачі провідних вітчизняних вищих навчальних закладів.

«Сьогодні тема освіти хвилює дуже багатьох, — вважає Олексій Молчановський. — З'являється багато неформальних ініціатив, що стосуються освіти, — як на місцевому рівні, так і інтернет-ініціатив, які виходять далеко за рамки міста або країни. Це довгий тренд, який сильно вплине на світ. Я бачу вже сьогодні, як люди самостійно приходять до висновку, що саме за допомогою освіти ми можемо змінити країну. Тому що одних «голих» реформ для цього недостатньо».

Крім освітнього, iForum представить ще 4 потоки: «Бізнес / Стартапи»,«Реклама і просування», «Технології» і «SVOD Europe / iCity / Smart Cities». Доповіді в різних секціях будуть проходити одночасно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-