Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Концептуальне управління росіянами

Концептуальне управління росіянами

Блоги
Укрінформ
Коли ми займалися інформаційними військами, наш день починався із щоденного моніторингу росзмі.

В якийсь момент ми побачили, що кількість новин по Україні в рази перевищує новини по самій Росії. Це означало, що росіяни заглиблені в українські процеси більшою мірою, ніж у свої власні. Або іншими словами - ментально більшість російських журналістів живуть в Україні, а не Росії.

Це відкриває для нас дуже велике поле можливостей. Фактично, ми не можемо забезпечити свою інформаційну присутність на території РФ, але ми можемо забезпечити викривлену присутність РФ в медійному полі України. Тобто чим більше ми почнемо писати про РФ, чим більше критики, насмішок, сарказму тощо - тим більше реакції ми будемо досягати. 

Це і є концептуальне управління: отримувати політичну реакцію на інформаційні меседжі. Історія з відрізаним котом, забороною використовувати лопати для млинців, "зняли в нацгвардію" - це чудові приклади, коли ми змушуємо агресора захищатись без вторгнення в його інформаційне поле.

Я переконаний, якщо завтра ми дружньо розженемо в тренд тему бездарності й корупції в Сколково чи ще щось, то вже наступного дня російська влада буде реагувати на це публічно.

Ось такий в нас інструмент впливу, який, на жаль, використовується рідко і то тільки волонтерами інформаційного фронту.

Віктор Андрусів
 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-