Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Про бурхливі фантазії та брехливі спекуляції

Про бурхливі фантазії та брехливі спекуляції

Блоги
Укрінформ
Моє входження до фракції БПП викликало хвилю бурхливих фантазій.

З незрозумілих причин мій крок пов'язали з призначенням іншої людини на посаду в Миколаєві, яке відбулося ще в січні 2016 року. При цьому, у авторів фейка кульгають і логіка і причинно-наслідкові зв'язки.

Отже, за однією з версій, це призначення було "подякою" за моє голосування за призначення Генпрокурором Віктора Шокіна. Це смішно, зважаючи на обставини, за яких призначався Шокін. Окрім Самопомочі, за нього голосували всі фракції коаліції, він набрав 318 голосів. Це більше, ніж конституційна більшість. Скажіть, яка була логіка в тому, щоб торгуватися за ОДИН мій голос і обіцяти за нього посади, якщо запас голосів і без того був більше 90!?

Крім того, голосування відбулося в лютому 2015 року, а миколаївське призначення, яке з ним чомусь пов'язують - через рік, наприкінці січня 2016-го. Новітня політична історія України не знає таких зволікань: якщо призначення політичне, воно проводиться бліц-кригом, чому є безліч прикладів.

Друга версія - кадрове призначення пов'язують з моїм переходом до фракції БПП. Це також абсурд. В січні, про який ідеться, про розпад коаліції навіть не йшлося, а навпаки, парламент щойно ухвалив урядовий проект бюджету, навіть не читаючи. Так, ситуація була хиткою, але вона такою є вже півтора роки. Отже, прогнозувати, що коаліція розпадеться, БПП зажадає відставки Яценюка, а той потім виставить умовою формування коаліції виключно з фракцій, в січні ніяк не було можливим. Про це навіть не йшлося. З інтерпретації ж авторів фейка виходить, що я вже тоді прогнозувала ці події - в той час, коли їх не міг передбачити ніхто, навіть вони. Не здивуюсь, якщо завтра чиясь хвороблива фантазія почне шукати коріння мого входження в БПП з дитячого садочка.

Щодо самого призначення, на якому спекулюють, і особи, ім'я якої було озвучено. Я дійсно знаю Романа Кріля, він прийшов в структуру, коли йому був 21 рік, почавши з посади рядового інспектора. З 2008 року працює в структурі ДФС в митному напрямку. Зараз був визнаний таким, який не підпадає під люстрацію. А тепер - увага: до посади в Миколаєві він обіймав посаду в Києві вищу за ту, на яку його було переведено з Центрального апарату митниці. Люди, які називають його начальником Миколаєвської митниці, очевидно, просто не вміють користуватися інтернетом, бо на офіційному сайті є інформація, що ця посада - вакантна!

Призначення дійсно відбулося в січні, але його узгодження тривало два місяці до того. Отже, якщо вірити хворобливим фантазіям, то ще в листопаді минулого року позафракційна Ірина Суслова спланувала розвал коаліції, пересварила Порошенка з Яценюком, потім "порєшала" в Раді, щоб відставка уряду не пройшла, вступила в змову з олігархами, потім - з самим Яценюком, аби він зажадав формування коаліції лише фракціями, аби до неї прийшли домовлятися про вступ до БПП. Звісно, Суслова спровокувала тяжку парламентську кризу і призвела до загрози позачергових виборів. І все це - заради того, щоб одного її знайомого, ступінь "близькості" якого розповсюдникам брехні невідома, перевести з київського Центрального апарату на нижчу посаду в Миколаєві.

Найбільш прикро, що джерелом цієї брехні став Сергій Лещенко - людина, яка зробила кар'єру чесного журналіста. Для мене сьогодні цей контраст став очевидним. Неупередженість і перевірка фактів - базові стандарти професії, на які Сергій, нажаль, просто плюнув, почавши займатися банальним інформаційним кілерством. Зараз його союзники - не поважні видання, а сайти-зливні бачки, які залюбки тиражують бруд.

Нагадаю, що Лещенко також був серед тих 318-ти, хто голосував за призначення Шокіна, скріншот з його статусом в Фейсбуці річної давнини обійшов весь інтернет. То чи не продав він свій голос, якщо так вперто стверджує, що його парламентські колеги продають за мільйони кожен свій крок? Якщо слідувати цій абсурдній логіці, тоді виходить, що Шокін роздав 318 хабарів?

Історію з голосуванням моєї картки, на якій також спекулює Сергій, я пояснювала декілька разів. Мене не впіймали на кнопкодавстві, і я не можу відповідати за депутата, який поцупив мою картку і проголосував нею, як жодна людина не може відповідати за злодія, який вкрав її гаманець. До речі, підозра Сергія впала на депутатів БПП, логічним було би ініціювати всередині фракції розслідування і з'ясувати, хто це був. Але сваритися з цілою фракцією - то не так зручно, як з позафракційною жінкою-депутатом.

Раджу Сергію нарешті зайнятися безпосередньою депутатсткою роботою. Маю зустрічне запитання: за яким округом Сергій Лещенко закріплений від фракції, скільки зустрічей з виборцями провів за останній місяць і скільком людям допоміг. Робота з виборцями, до речі, дуже добре вибиває нісенітниці з голови.

Мені соромно, що замість реальної роботи політики втягують одне одного в брудні кампанії. Цього разу інформаційну провокацію розгорнуто проти мене. Але так буває з усіма людьми, які намагаються робити корисні справи.

Ірина Суслова, народний депутат України
 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-