На Вінниччині для вимушених переселенців відкрили готель

На Вінниччині для вимушених переселенців відкрили готель

Укрінформ
У місті Ямпіль на Вінниччині відкрито готель «Дністер», де житимуть переселенці зі сходу України. Занедбану будівлю відновлено спільними зусиллями громадської організації «Мрії Гальжбіївки», міської влади Ямполя та спільного  проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду».

Про це повідомляє Вінницька обласна Рада.

«Європейський союз спільно з ПРООН та у партнерстві з міською владою підтримує 34 проекти громадян щодо відновлення соціальної інфраструктури  в 9-ти областях України – Вінницькій, Дніпропетровській, Харківській, Полтавській, Запорозькій, Одеській, Донецькій, Луганській, Черкаській на загальну суму близько 1,3 млн доларів. Усього 26 об’єктів повністю відремонтовано та відкрито для проживання. Наразі відкриваємо об’єкт на Вінниччині» - розповіла спеціаліст із моніторингу проекту Світлана Слабінська.

Так, у готелі «Дністер» повністю відремонтовано частину приміщень – замінено вікна, двері, відновлено систему опалення, внутрішнього водопостачання та водовідведення, проведено оздоблювальні роботи. Усього в будівлі знайдуть тимчасовий притулок 40 осіб, в тому числі жінки, діти, люди похилого віку. Загальна вартість  даного мікропроекту становить понад  1,3 млн грн, з них -  кошти проекту ЄС/ПРООН понад 1 млн грн.

У відкритті взяли участь голова Вінницької облради Анатолій Олійник, перший заступник голови Вінницької ОДА Андрій Гижко, спеціаліст із моніторинг проекту Світлана Слабінська,  координатори проекту у Вінницькій області  Анастасія Ланіна та Наталія Карпенко, голова Ямпільської РДА Михайло Вдовцов, голова  районної ради Сергій Гаджук та міський голова  Анатолій Юрченко.

«Перші переселенці з Криму приїхали на Вінниччину 4 березня 2014 року. Зараз на Вінниччині проживає  42 сім’ї кримсько-татарського населення. Ми активно допомагаємо Донецькому національному університету. І ті уроки, які ми отримали завдяки співпраці з ЄС/ПРООН  нам знадобляться для великих справ, які нас чекають у рамках асоціації з Європейським Союзом. Вінниччина співпрацює з ПРООН з 2008 року. І саме зараз у нашій області реалізовується 32 проекти у 8-ми районах.  Вже реалізовано більше сотні проектів до 45 тисяч доларів кожен. Ми сподіваємось, що ПРООН продовжить співпрацю з Вінниччиною. У попередні роки витримали усі наші зобов’язання і показали себе, як серйозні партнери», - підкреслив голова обласної Ради Анатолій Олійник.

Довідково. З вересня 2014 року у 8-ми відібраних районах на Вінниччині розпочала  свою реалізацію третя фаза проекту ЄС/ПРООН. Завдяки проекту на Вінниччині також активно підтримується економічний розвиток сільських територій. Станом на сьогодні вже створено 4 сільськогосподарських кооперативи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-