Розробники програми VPN TRUE розповіли про криптографію як метод захисту інтернет-доступу

Розробники програми VPN TRUE розповіли про криптографію як метод захисту інтернет-доступу

Укрінформ
Взимку 2016 року компанія KRUKHOLD презентувала мобільну програму VPN TRUE, яке захищає пристрій від злому в світі вільного Wi-Fi і допомагає обходити блокування сайтів у світі «забороненого» інтернету. В основі роботи програми полягає криптографічне шифрування даних за допомогою технології VPN.

Минуло багато років, перш ніж люди почали серйозно турбуватись про власну безпеку в інтернеті. Через публічні точки Wi-Fi зловмисники зможуть прочитати SMS, прослухати дзвінок, вкрасти гроші з рахунку і навіть зробити власника гаджета співучасником злочину лише тому, що він не захистив пристрій від стороннього доступу. Тим часом Wi-Fi стає все більш поширеним, і навіть оператори мобільного зв'язку в найближчі 3 роки переведуть понад 60 % трафіку на Wi-Fi мережі, оскільки стільникові канали перевантажені.

Однак проблема полягає не тільки в незахищеному Wi-Fi. Небезпека приходить із несподіваних місць — навіть компанію Google, якій користувачі схильні довіряти, в 2013 році оштрафували за використання особистої інформації користувачів Safari для цільового продажу реклами. Активісти групи захисту прав інтернет-користувачів EFF припускають, що недобросовісні провайдери можуть під пристойними приводами таємно переглядати листування своїх клієнтів або втручатися в нього.

«Дивно, але виходячи з квартири чи машини, ми закриваємо двері, ставимо сигналізацію, вішаємо замок для особистої безпеки і захисту нашого майна. Так чому ж ми не робимо це в інтернеті, де проводимо як мінімум 4 години на день? Необхідність захисту в Мережі не можна ігнорувати», — відзначає розробник VPN True Юрій Крук.

Криптографія допомагає передавати інформацію в зашифрованому вигляді, тому ні провайдер, ні хакери не в змозі проникнути в комп'ютер або смартфон користувача і отримати будь-які дані. З цього випливає перша вигода криптографії та VPN-технології — повний захист банківських рахунків, електронної пошти, акаунтів в соціальних мережах та інших особистих даних від зовнішнього доступу.

VPN True повністю захищає всі розмови і чати від прослуховування спецслужб. Це відбувається так: між користувачем додатки VPN True і його абонентом встановлюється з'єднання у вигляді тунелю, «труби», всередині якої і відбувається діалог. Причому мова діалогу криптографічно зашифрована, і щоб її розшифрувати, знадобляться сотні років і тисячі комп'ютерів. Всередині тунелю розмову неможливо ні прослухати, ні записати.

Оскільки VPN — бездротова технологія, насолоджуватися захищеним інтернет-з'єднанням можна всюди, де працює інтернет. Файли і дані, які передає або приймає пристрій з встановленим додатком VPN True, спочатку проходять через VPN-сервер, що надається компанією KRUKHOLD. Він працює як фільтр, шифруючи дані, і надає пристрою IP-адресу сервера, роблячи справжній IP недоступним для стороннього ока. Таким чином, користувач завжди знаходиться в режимі інкогніто.

Завдяки підключенню через VPN ніяка урядова організація або інтернет-провайдер не зможуть забрати у людини право на свободу в інтернеті, забороняючи йому доступ до «шкідливих» сайтів, заблокованим на території країни. Для користувачів VPN True не існує регіональних обмежень, в той час як в Росії поглиблюється тенденція блокування сайтів, на які не можна буде зайти.

Додаток VPN True можна використовувати без реєстрації. У такому випадку сервер присвоюється автоматично. Зареєстровані акаунти можуть самі вибирати VPN-сервер в будь-якій країні із запропонованого переліку та таким чином економити на міжнародних дзвінках.

VPN client Android вже доступний в Google Play, програма для iPhone — на AppStore.

Контакти:

vpntrue.net

support@vpntrue.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-