Новини ринку працевлаштування Дніпропетровська: тенденції та перспективи

Новини ринку працевлаштування Дніпропетровська: тенденції та перспективи

Укрінформ
Дніпропетровськ є одним із найбільших міст України, потужним фінансовим та індустріальним центром, де виробляється понад 4,5% від загального обсягу вітчизняної промислової продукції. 

Дніпропетровськ є одним із найбільших міст України, потужним фінансовим та індустріальним центром, де виробляється понад 4,5% від загального обсягу вітчизняної промислової продукції. Середньостатистичний житель Дніпропетровська отримує 5281 грн в місяць, що перевищує середній заробіток в Україні на 5%. В місті легко влаштуватися на роботу водієм із власним авто, водієм-експедитором та інтернет-менеджером. Потребує ринок праці й інших представників торгівлі – продавців-консультантів, менеджерів магазинів, включаючи сферу електронної комерції, та менеджерів з продажу.

Тенденції зміни середньої заробітної плати в динаміці

Як вже було зазначено, рівень середньої заробітної плати в Дніпропетровську є досить високим. Окрім того, прослідковується позитивна тенденція до його зростання в динаміці. Так, за підсумками 2015 року, рівень оплати праці в регіоні збільшився на 11,4%, а за два місяці поточного року цей показник додатково зріс ще на 2,5%. Оскільки Дніпропетровськ є інвестиційно привабливим містом із вагомим промисловим потенціалом, існує значна вірогідність, що тенденція до зростання рівня середньої заробітної плати збережеться в найближчому майбутньому.

Станом на березень 2016 року 64,7% усіх актуальних вакансій – це пропозиції із окладом до 5800 грн. У 25,2% відкритих вакансій зазначена оплата праці на рівні 5800 – 11600 грн, а у 6,2% - на рівні 11600 – 17400 грн. Також є понад тисяча пропозицій роботи із заробітною платою в діапазоні 17400 – 23200 грн та 625 вакансій, де роботодавці пропонують більше 23200 грн.

Найбільше вакансій у Дніпропетровську пропонує сфера торгівлі та продажів – понад 21%. Також потрібні робочі руки промисловим підприємствам – сфера виробництва займає 14% усіх відкритих пропозицій. На третьому місці знаходиться IT-сектор, що пропонує працевлаштування 1232 працівникам, що становить 6,2% від загальної кількості вакансій. Також користується популярністю домашній персонал, представники транспорту та автосервісу, офісні працівники, включаючи менеджерів вищої ланки та бухгалтерів, а також будівельники.

Найкрупнішими роботодавцями у Дніпропетровську є фінансові установи, торгівельні мережі та компанії, що займаються розробкою програмного забезпечення.

Найвигідніше дніпропетровцям працювати в будівництві або ж бути представником домашнього персоналу. Оплата праці в цих сферах становить 10000 грн, що майже вдвічі перевищує рівень середньої заробітної плати в Україні. Також добре платять працівникам, зайнятим в нерухомості – 9500 грн, шоу-бізнесі – 8250 грн та менеджерам вищої ланки – 7000 грн. З дещо меншими заробітними платами на рівні 5000 – 6000 грн до рейтингу найбільш високооплачуваних секторів економіки також увійшли торгівля та продажі, виробництво, сфера управління людськими ресурсами та бізнес-коучинг, транспорт та медицина і фармацевтика.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-