Кока-Кола та Освіторія звітують про виконання першого етапу програми з розвитку соціально незахищеної молоді

Кока-Кола та Освіторія звітують про виконання першого етапу програми з розвитку соціально незахищеної молоді

Укрінформ
Київ, 17 березня, 2016, представники компанії «Кока-Кола Беверіджиз Україна» та громадської спілки «Освіторія» в черговий раз відвідали підопічних вихованців «Смарагдового міста» у рамках впровадження освітнього проекту iLearn. 

Метою проекту є допомога старшокласникам у підготовці до складання ЗНО і сприяння у визначенні майбутньої професії.

Наприкінці минулого року у рамках проекту учням 11-х класів було презентовано програму профорієнтації, завдяки якій вони пройшли тестування, що допомогло виявити особливості та сильні сторони дітей і визначитись із напрямком своєї майбутньої професії. Також для старшокласників були організовані тренінги із мотивації та особистісного розвитку і персональні консультації з психологом. Майбутні випускники отримали структуровану інформацію щодо ЗНО, переліку вищих навчальних закладів, умов вступу, стипендії, попиту на фахівців. З початку березня цього року учні 11-х класів розпочали інтенсивну підготовку до ЗНО-2016 шляхом онлайн-навчання на платформі iLearn. Наразі триває додаткова сесія вебінарів, під час яких кваліфіковані викладачі готують учнів з основних предметів – української мови і літератури, історії України, математики і англійської мови.

До того ж, було започатковано програму «Перша професія», яка дозволить підліткам опанувати практичні професії, що стануть їм у нагоді у дорослому житті. Так, із березня почали свою роботу два гуртки «Перукарське мистецтво» та «Готуємо самі». Для ефективного навчання підопічних було забезпечено не лише професійними викладачами, але й усіма необхідними витратними матеріалами та обладнанням.

«Смарагдове місто» стало першим дитячим центром, де запрацювала спільна програма розвитку соціально незахищеної молоді від «Кока-Кола Беверіджиз Україна» та громадської спілки «Освіторія». У спільних планах на цей рік долучити до освітнього проекту майбутніх випускників іще чотирьох дитячих будинків країни.

Про «Смарагдове місто»

«Смарагдове місто» — центр соціальної реабілітації для українських дітей-сиріт у Святогорську. У мирний час тут позмінно відпочивали і навчалися діти-сироти з усієї Донецької області. Тепер центр став домівкою для дітей, переселених із зони АТО. Сьогодні понад 500 дітей віком від 3 до 17 років сховалися в Центрі від війни. Держава забезпечила пристойні умови проживання та харчування, але чимало питань залишаються відкритими. На сьогоднішній день існує потреба в медикаментах, одязі і взутті, засобах особистої гігієни, шкільному приладді та книжках тощо. За додатковою інформацією звертайтеся до Галини Демченко, директора «Смарагдового міста» izumrudniygorod@mail.ru, тел. 050 958 70 05

Про «Кока-Кола Беверіджиз Україна»

«Кока-Кола Беверіджиз Україна» — лідер українського ринку безалкогольних напоїв, офіційний ботлер The Coca-Cola Company. «Кока-Кола Беверіджиз Україна» виробляє широкий вибір безалкогольних напоїв у різних категоріях: солодкі газовані напої, соки, вода, енергетичні напої та холодні чаї. Компанія дотримується принципів сталого розвитку з метою створення цінностей для свого бізнесу і для суспільства. Ця політика передбачає задоволення потреб споживачів у виборі безалкогольних напоїв, заохочення відкритих робочих стосунків, ведення бізнесу в умовах дбайливого ставлення до навколишнього середовища та здійснення вагомих внесків у соціально-економічний розвиток місцевих громад. Для отримання більш детальної інформації завітайте на http://www.coca-colahellenic.com.ua. За додатковою інформацією звертайтеся: Директор із зв’язків з державними установами та комунікацій ІП «Кока-Кола Беверіджиз Україна» Андрій Бублик, тел. +38 (044) 490-07-07, ccbu@cchellenic.com.

Про громадську спілку «Освіторія»

«Освіторія» — це неприбуткова громадська спілка, метою якої є розвиток та реформування освіти в Україні. Ми хочемо підняти сучасну українську освіту на міжнародний рівень, створити можливості для навчання дітей за передовими стандартами та поєднати кращі вітчизняні традиції викладання з найсучаснішими міжнародними освітніми техніками та інноваціями. Метою «Освіторії» є розбудова освітньої галузі. Цьому сприяє широка направленість наших ініціатив: ми орієнтуємося на роботу з вчителями, учнями та їх батьками, співпрацюємо з урядовими установами, залучаємо до наших програм іноземних фахівців. Серед наших ініціатив – благодійні проекти, відкриття шкіл, проведення всеукраїнських освітніх форумів, видача грантів на навчання для талановитих учнів і перспективних спеціалістів освітньої галузі. За додатковою інформацією звертайтеся до Ірини Плешакової, Менеджера благодійних проектів та програм ГС «Освіторія», iryna.pleshakova@novoshkola.com.ua +38 067 707 79 97, www.osvitoria.org

Про проект iLearn

iLearn — це всеукраїнський освітній соціальний проект громадської спілки «Освіторія» та команди Enactus КНЕУ, створений за підтримки K.Fund. Мета відкритої онлайн-платформи – допомогти талановитим учням з інтернатів, дитячих будинків та дітям із малозабезпечених сімей отримати академічні знання для успішного складання ЗНО. Курси iLearn відповідають програмі ЗНО та містять відео-лекції, тести, матеріали до самопідготовки та вебінари з викладачами. Більш детальну інформацію можна знайти на сторінці iLearn http://ilearn.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-