Чому українським міським головам потрібна профільна освіта?

Чому українським міським головам потрібна профільна освіта?

Укрінформ
У четвер, 10 березня 2016 у Бізнес-школі «МІМ-Київ» відбулася презентація другого набору програми «Школа Мерів». У ній взяли участь викладачі першого набору Яніка Мерило, Віктор Зотов, Володимир Купрій, випускники - Олександр Сєнкевич, Ольга Хоніч та Андрій Вєнтов та представники організацій-партнерів Володимир Чеповий, Ірина Тихомирова та засновник Школи Руслан Рохов.

Презентація другої навчальної програми Школи відбулася у форматі трьох експертних панелей. Перша – за участі партнерів програми, які розповіли про зміст програми «Школа Мерів» та очікувані результати від другого набору. Друга – за участі залучених спікерів першої Школи – про особливості контенту програми. Та третя – за участі випускників першого набору «Школи Мерів», діючого міського голови Миколаєва, заступника міського Чернігова та депутата Києво-Святошинської районної ради, які розповіли про знання, отримані в Школі, та як вони їх сьогодні використовують на своїх посадах.

«Міський голова – це людина, яка відповідає за конкурентну спроможність своєї території» - одна із ключових ідей, озвучених під час дискусії. Цю тезу озвучив міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич, як висновок зі свого навчання на першій програмі.

«Школа Мерів» – це передусім реакція на виклик часу. Саме тому ми сьогодні у бізнес-школі. На жаль, академічні знання не встигають за темпами сьогоднішнього життя, а бізнес-школа йде в ногу з часом, - підкреслив  керівник Школи, Голова правління Агенції з питань стратегічних комунікацій та розвитку «Спільні Зусилля» Руслан Рохов. — Ідея створити Школу виникла тоді, коли я сам хотів для себе знайти якусь комплексну програму з підготовки до управління містом, але не знайшов нічого подібного, крім програм у державних ВНЗ. Мене це не влаштувало. І я зрозумів, що маю діяти. Хочеш чогось - створи».

«Міста стають точками росту світової економіки і будуть дедалі більше задавати порядок денний. Цей процес призведе до зростання конкуренції міст за людей, технології та інвестиції. Успішні міста вимагають сильних і кмітливих лідерів, які мають бути спроможними оперувати тими ресурсами, які в них є, щоб задовольняти запит громад, яким вони служать. Підготувати таких міських голів є основною місією програми «Школа Мерів». Саме тому, українським міським головам та претендентам на цю роль важливо пройти навчання на цій програмі», - підкреслив керівник програми «Школа Мерів».

«Життя міського голови дуже відрізняється від життя бізнесмена. І головне, що відрізняє міського голову – це системне бачення та мислення. Дуже велику кількість знань, які я отримав у ‎Школі були саме з системного мислення. Тож, «Школа Мерів» – це знакова подія у моєму житті. Тут я зустрів людей, які передали нам свої ідеї і здобутки, які вони самі ж і пережили», - розповів про ефект від навчання в Школі Мерів випускник першої Школи Мерів, міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич.

Президент МІМ-Київ Ірина Тихомирова зауважила, що по суті метода підготовки ефективного та успішного менеджера в бізнесі нічим не відрізняється від підготовки такого ж управлінця в державній сфері. «Успішний менеджер - це харизматична, комунікабельна, освічена людина, яку підтримує команда однодумців. Україні нині дуже потрібні ефективні управлінці на усіх рівнях. Нинішня програма «Школи Мерів» відповідатиме усім стандартам: як державним, так і європейським. І наприкінці навчання слухачі отримають сертифікат про підвищення кваліфікації державного зразка, який відповідає міжнародним вимогам», - зауважила Ірина Тихомирова. За її словами, в світі вона не зустрічала повномасштабних програм МВА для мерів. Однак щось подібне, що в Україні взялась робити Школа Мерів, робить Гарвард на своїх програмах МРА.

Нагадуємо, що набір на навчання у Школі відкритий для усіх бажаючих кандидатів на посаду міського голови, діючих міських голів та їх команд. Прийом аплікаційних заявок відбуватиметься до 31 березня 2016 року. Аби стати учасником другого набору на навчання у програмі, потрібно заповнити он-лайн заявку, посилання на яку можна знайти на сайті програми http://www.mayorschool.org.ua/ або на офіційній сторінці в соціальній мережі Фейсбук, та пройти співбесіду. Навчання розпочнеться 8 квітня у Бізнес-школи «МІМ-Київ».

ДОВІДКОВО:

Школа Мерів – це програма комплексної підготовки міських голів, громадських та політичних діячів, які претендують на роль керманичі міст, а також їх команд до управління містами в умовах децентралізації, за сучасними стандартами публічного управління. Навчання на другій програмі Школи відбуватиметься на базі Бізнес-школи МІМ-Київ, яка посіла перше місце серед українських бізнес-шкіл у категорії “Excellent business school” за рейтингом eduniversal у 2015 році.

Заснував Школу Голова правління Агенції з питань стратегічних комунікацій та розвитку «Спільні зусилля» Руслан Рохов, який спільно з партнерами запустив напередодні місцевих виборів пілотну школу, яка відбувалася на базі Києво-Могилянської бізнес-школи. З 13 команд, які в ній навчалися, 3 команди перемогло – міські голови Миколаєва, Житомира та Боярки є випускниками Школи Мерів.

Школа складається з восьми освітніх модулів, котрі викладаються по п’ятницям, суботам та неділям, стажування в муніципалітетах Польщі та розробки стратегії розвитку міста, а також проекту вирішення найболючішої проблеми.

Деталі та коментарі можна отримати за контактами:

Лідія Жгир, менеджер проекту

+38(093)932-45-47

shkolameriv@gmail.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-