Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Всі ув`язнені мають бути негайно звільнені

Всі ув`язнені мають бути негайно звільнені

Укрінформ
РФ продовжує "відморожуватися" в питаннях врегулювання ситуації на Донбасі, робить вигляд, що "я не я, і зброя не моя". ЄС хоче хоч якогось прогресу в питаннях виконання Мінських угод.

Україна прагне справжнього, а не уявно- теоретичного вирішення конфлікту, реальної деескалації і демілітаризації, а не "виборів" у нашпигованому зброєю регіоні. На жаль, як пишуть ЗМІ, зустріч міністрів закордонних справ нормандського формату у Парижі закінчила нічим... Хоч це прогнозовано, коли одна із сторін конфлікту робить вигляд, що вона там ні до чого, і при цьому закликає Київ до "прямого діалогу" зі своїми маріонетками. 

Украіна і світ мають вести діалог з зачинщиком конфлікту на Донбасі, безпосередньо з Кремлем, і вимагати вивести зброю і випустити бранців. 

Важливо. Міністр Клімкін передав всім учасникам нормандського формату листи - звернення від мам і дружин заручників, які більше року виборюють свободу своїх рідних. Це неприпустимо - рабство в 21 сторіччі. І так само неприпустимо, що тільки Украіна досьогодні говорить вимогу звільнення бранців як пріоритетну. Всі - і ув'язнені в Москві, і ув'язнені в окупації, - мають бути негайно звільнені. І ми очікуємо в цій нашій позиціі жорсткої реакції світу. Дорогі мами і дружини наших хлопців - ваші звернення передані міністром Клімкіним його колегам - міністрам закордонних справ. З вимогою тиснути на РФ в питанні звільнення заручників.

Ірина Геращенко
 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-