Місцеве самоврядування на Вінниччині посилять європейськими знаннями

Місцеве самоврядування на Вінниччині посилять європейськими знаннями

Укрінформ
Як Вінниччина втілюватиме досвід європейських партнерів, розвиваючи місцеве самоврядування обговорили сьогодні, 2 березня, голова Вінницької обласної Ради Анатолій Олійник і генеральний секретар Конгресу місцевої та регіональної влади Європи Андреас Кіфер. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

     «Область вже відчула серйозні позитивні зміни від впровадження нового фінансового законодавства в частині децентралізації – отримали додатково майже мільярд гривень для розвитку. Ці кошти раніше йшли до державного бюджету. Зараз, в тому числі, і через обласні конкурси, їх отримали територіальні громади. Поки що на законодавчому рівні ще залишається багато невирішених питань, які можуть бути реалізовані шляхом прийняття змін до Конституції України. І ваш досвід допоможе зробити успішними наші подальші кроки у розвитку місцевого самоврядування, формування самодостатніх громад і демократичного суспільства у регіоні», - відзначив А. Олійник, дякуючи очільнику Конгресу та Раді Європи за підтримку реформ в Україні.

     А. Кіфер, у свою чергу, підкреслив перспективність співпраці Конгресу з місцевими органами влади. «Наша концепція – як краще залучати найдосвідченіших практиків Європи для рекомендацій вам. Адже не має універсальної моделі, яка б працювала ефективно в усіх країнах. Але місцеві політики мають розробити власну модель, на основі європейського досвіду, яка б успішно розвивалась. Якщо політики усіх рівнів докладуть зусиль – матимемо результат», - запевнив генсек.

     Він також нагадав, що найближчим часом Україні слід очікувати «ревізорів» із Європи, які прискіпливо вивчатимуть ефективність вкладених в реформи інвестицій. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-