Вінничани перейматимуть італійський досвід у галузі управління відходами

Вінничани перейматимуть італійський досвід у галузі управління відходами

Укрінформ
Досвід Італії у галузі управління відходами впроваджуватимуть на Вінниччині. 

Меморандум про співпрацю із представниками інвесторів та влади Італії підписали у середу вінницькі посадовці.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

    «Наша зустріч півтора роки тому отримала логічне продовження у реалізації спільного проекту «Нарощування потенціалу та передача знань для підвищення і вдосконалення професійних навичок у галузі управління відходами у Вінницькій області». Ваш досвід має для нас важливе значення. Співпраця із італійськими фахівцями відкриває нові перспективи розвитку галузі, що є невід’ємною частиною економіки кожної країни», - підкреслив, вітаючи італійських партнерів голова Вінницької обласної Ради Анатолій Олійник.

    Очільник депутатського корпусу Вінниччини наголосив, що започаткований спільний проект стане переломним етапом для розвитку регіону, який, незважаючи на складний економічний час для країни, зберіг та продовжує нарощувати економічні зв’язки із європейськими партнерами. А. Олійник додав, що обласний центр – місто Вінниця, у цьому питанні є локомотивом ініціатив та перетворень, водночас, в районах області ситуація потребує уваги. Особливо важливе питання – робота із управління відходами.

    У свою чергу, представник італійської «Агенції зі співробітництва та розвитку» Енріко Мартіал переконаний, що спільний проект стане перспективою для тривалих економічних зв’язків. «Україна зробила великий прогрес у децентралізації влади, покращення роботи державних структур. З часу нашого минулого візиту ми бачимо покращення економічного середовища у вашому регіоні. Проект з управління відходами – це наша можливість запропонувати вам наш найкращий досвід, а ваше завдання – його запровадити. Візити на Вінниччину – це також для нас можливість отримати нові знання, повчитись чомусь у вас», - зауважив Е. Мартіал.

    Логічним завершенням зустрічі стало підписання Меморандуму про співпрацю у виконанні спільного проекту. Надалі делегати та керівники профільних установ Вінниччини продовжили роботу у секціях, де узгодили спільні дії на всіх етапах виконання проекту: управління відходами, залучення підприємств машинобудування та промисловості, логістика, АПК, маркетинг та стимулювання продажів.

      На зустрічі офіційної делегації з Італії (представники інвесторів та органів влади) були присутні керівники Вінницької обласної Ради та обласної державної адміністрації, начальники обласних управлінь і департаментів облдержадміністрації та Вінницької міської ради, керівники профільних комунальних установ міста. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-