Як аграріям заробляти під час кризи – топ-тема Східноєвропейського молочного конгресу

Як аграріям заробляти під час кризи – топ-тема Східноєвропейського молочного конгресу

Укрінформ
З 2 по 4 березня 2016 року в виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза» відбудеться IX Східноєвропейський молочний конгрес. Українським молочникам розкажуть про те, як досягти успіху на світовому ринку, і покажуть новітні технології виробництва молокопродуктів.

«Нинішній рік для української молочної галузі є складним. Адже російський ринок ми вже втратили, на європейському тільки-тільки почали роботу, а внутрішній ринок, на жаль, скорочується, — зазначає глава Всеукраїнської аграрної ради (ВАР) Андрій Дикун. – Але кризу потрібно розглядати не тільки як негативне явище, але і як привід для змін в роботі підприємств м'ясомолочної промисловості. Саме про це ми і будемо говорити з учасниками ринку, галузевими фахівцями та експертами, які запрошені на Конгрес». Участь вже підтвердили понад 2 тисячі аграріїв, які представляють понад 100 молокопереробних підприємств та 300 агрокомпаній України.

Використання новітніх технологій і вдосконалення процесів дозволяє не тільки компенсувати втрати від несприятливих ринкових умов, але і підвищити прибутковість бізнесу. Під час Конгресу фахівці поділяться власними напрацюваннями з менеджменту, планування, закупівель, маркетингу і технічного обслуговування, а також обговорять стратегії розвитку галузі в контексті провідного досвіду вітчизняних і закордонних молочно-товарних ферм. Наприклад, сьогодні однією з головних тем є питання побудови збутової ланцюга не тільки в країни ЄС, а й держави арабського світу, Африки, а також виходу на ринки Китаю і Південно-Східної Азії.

Важливою темою, яка обов'язково буде підніматися на Східноєвропейському молочному конгресі (dairycongress.org/2016/ukr), є трансформація взаємовідносин підприємств галузі з рітейлом. Увагу буде акцентовано на шляхах виходу молочної галузі з кризи, одним з яких є детальний економічний аналіз виробництва молока і управління собівартістю. Вже сьогодні зрозуміло, що виробники і продавці продукції будуть змушені шукати компроміси для збереження високої якості без суттєвої зміни ціни для кінцевого споживача.

«Бізнес має намір зробити все для того, щоб заробити для країни якомога більше валюти, що є ключовим фактором для підтримки гривні і, як наслідок, добробуту громадян. Також відзначу, що незважаючи на економічні складності ми продовжуємо збільшувати кількість робочих місць. Це є вкрай важливим питанням для розвитку села та продовольчої безпеки країни», — каже Андрій Дикун. Але від держави вимагається якщо не допомагати аграріям, як це роблять у всіх розвинених країнах світу, то хоча б не заважати їх роботі.

Відео можна подивитися тут: https://youtu.be/lPWgQiULzsQ

Прийняті в кінці року зміни в податкове законодавство поставили роботу значної кількості підприємств і ферм на межу виживання. Фактично було легалізовано право чиновників не повертати експортний ПДВ для більшості компаній. Причому проблема не стосується великих аграрних холдингів, а тільки підприємств малого і середнього бізнесу. Щоб привернути увагу до цієї проблеми, організатори запросили до дискусії в рамках Конгресу представників виконавчої та законодавчої влади. Від можновладців вимагається дуже терміново ухвалити зміни до законодавства, які вирішують проблему повернення ПДВ.

Всього під час заходу буде озвучено понад 40 доповідей, а також пройде кілька панельних дискусій на гострі для галузі теми.

Сайт Конгресу: http://dairycongress.org/2016/ukr

Адреса проведення: Київ, вул. Салютна 2-б, ВЦ «КиївЕкспоПлаза»

ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ЗМІ

Напередодні Конгресу, 1 березня 2016 року, відбудеться прес-конференція на тему «Молочна галузь України в 2016 році — реалії, прогнози, перспективи. Законодавчі зміни галузі».

Спікери:

Андрій Дикун, голова ВАС;

Михайло Соколов, заступник голови ВАС;

Андрій Ярмак, економіст Інвестиційного департаменту технічного співробітництва ФАО (ООН)

Вадим Чагаровський, голова ради директорів Союзу молочних підприємств України;

Ольга Трофімцева, керівник групи«Консультування України в питаннях аграрної торгівлі в рамках повної і всеосяжної Угоди про торгівлю вільну (ПВУВТ) між Україною та ЄС».

Місце проведення: прес-зал УНІАН (м.Київ, вул. Хрещатик, 4)

Час 1 березня 2016 року в 13:30

Акредитація: обов'язково до 17:00 29 лютого 2016 року

Телефон: (067) 470-44-12 Олена Цикалюк

E-mail: o.tsykaliuk@dykun.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-