Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Про Софію та УПЦ КП...

Про Софію та УПЦ КП...

Укрінформ
Природно - у храмах повинні служитися літургії та підноситися молитви...

1. Мінкульт та Мінінфраструктури дозволило деколи УПЦ КП служити у Теплій Софії. Не завжди - деколи. Храм збудований у 18 столітті. Думаю, що без запалення парафіянами свічок.

Назвіть хоч одну причину, через яку варто було їм відмовити? Хоча б одну? Чесно кажучи, знаючи як зараз всього боїться Мінкульт, рада, що їм стало сили на такий дозвіл. Вони ще ті чиновники, а враховуючи тиск - стали доволі боязливі.

2. Чому наші шановані пам'яткохоронці мовчали, коли один із головних шахраїів, працюючи у Софійському заповіднику в часи Януковича (він ще співав на кліросі, жертвував, так би мовити, Богу голос) заводив у Софію хор Московського патріархату, робили репетиції в самому соборі. Хор хороший (я не проти), але вони явно встромляли пальця, щоб потім вставити ногу та проникнути. Чому шановні пам'яткоохоронці мовчали, коли той самий шахрай намагався здати в оренду Московському патріархату церкву на Золотих воротах? (Золоті ворота, хто не в курсі -також частина заповідника "Софія Київська") Вони не знали? Та ну... Я знала, а вони не знали? Припиняйте, ми всі мали доступ до тих документів. Тоді я про це не писала, бо ми змогли справу залагодити тихо.

3. Церкви, храми Московського патріархату зараз перебувають під окупацією священноначалія УПЦ МП. Вона - найвірніша донька РПЦ. Повірте, вірніша за деякі єпархії самої Росії. То суто прагматично. Що поганого, що церква Тепла Софія дістанеться нашим співбратам? Колись все одно будемо разом.

4. У головному Софійському Соборі служити дійсно не варто, а ніхто й не збирається. Я вважаю, що за умови створення єдиної церкви у Софійському соборі двічі на рік мають бути служби. Літургія на Великдень та молебень на День Незалежності.

5. А що стосується фрагментів підлоги та інших експонатів (чи можна їх вважати цікавими - промовчу), які лежать у Теплій Софії, то занесіть їх у сховища. Там ще багато місця. В храмах повинні служитися літургії та підноситися молитви, не залежно - чи приймає, чи не приймає це пам'яткохоронна бюрократія.

Наразі все.

Постскриптум. Кирилівський церкві (той самий заповідник) абсолютно не шкодять богослужіння УПЦ МП, хоча там найбільше зібрання розписів Врубеля.

 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-