Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Пенсії постраждалим майданівцям не залежатимуть від страхового стажу

Пенсії постраждалим майданівцям не залежатимуть від страхового стажу

Укрінформ
Пенсія по інвалідності для постраждалих під час Революції Гідності призначатиметься не  залежно від наявності страхового стажу.

Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до статті 32 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо призначення пенсій особам, які стали інвалідами внаслідок поранень, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров'я, одержаних під час участі у Революції Гідності».

Необхідність прийняття законодавчих змін зумовлена тим, що значна частина осіб, які стали інвалідами внаслідок участі у Революції Гідності, досить молодого віку i не мають необхідного страхового стажу для призначення пенсії по інвалідності. Як наслідок, майже третина iз тих, хто вже отримав статус інваліда війни, не змогли отримати відповідну підвищену пенсію.

Ухвалені зміни до пенсійного законодавства дозволяють всім нашим братам, які стали інвалідами під час Революції Гідності, отримувати державну підтримку не залежно від наявності страхового стажу для призначення пенсії по інвалідності. Це невелика кількість молодих людей, і ми повинні їх підтримати. Адже вони разом з нами виборювали право на повагу і гідність всіх громадян України».

Людмила Денісова, народний депутат України (НФ)
 

Архівне фото 19.01.2014

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-