Військові пропонують безробітним гідні зарплати

Військові пропонують безробітним гідні зарплати

Укрінформ
Питання комплектування Збройних сил розглядалося під час прес-конференції в Київському міському центрі зайнятості, на якій був присутній військовий комісар м. Києва, полковник  Володимир Кидонь. Директор центру, Віктор Сухомлин, розказав про ситуацію на ринку праці столиці. 

Він підкреслив, що  обсяги та рівень безробіття в столиці зростають. За методологією Міжнародної організації праці, рівень безробіття підвищився від  6,5 до  6,8% (по Україні – 9,0%). В місті Києві, за  цими показниками, майже 100 тис. безробітних. Такої чисельності безробітних в столиці не було з кінця 90-х років.

Вперше  за останні десять років,  за рівнем безробіття  Київ поступився найкращими показниками іншим регіонам. Тепер він на третьому місці після Київської та Одеської областей.

В минулому році послугами  столичної служби зайнятості користувались понад 56 тисяч громадян, з них майже 49 тисяч мали статус безробітного, що на 23% перевищує показник попереднього року.

Не зважаючи на ці труднощі,  щомісяця за сприянням столичної служби зайнятості забезпечуються роботою понад  1600 громадян, в тому числі знаходять роботу за направленням служби зайнятості – понад 1100 громадян.

За результатами 2015 року:

загальна чисельність забезпечених роботою зросла на  14%  (майже  20 тис. осіб);

обсяги працевлаштування безробітних  зросли  на 6% (майже 10 тис. осіб).

Як зазначив директор центру, середній рівень зарплати по вакансіях, що надавали роботодавці, в січні склав 3342 грн. На фоні таких зарплат дуже привабливими виглядають зарплати, які пропонують на контрактній службі. На його думку, ці пропозиції слід розглянути тим, хто за різними обставинами був звільнений з силових структур. Їхній досвід, навички та уміння, у разі відповідності умовам посад та відбору, можуть бути корисними як державі, так і їм особисто в їх вже військовій кар’єрі.

Військовий комісар м. Києва, полковник Володимир Кидонь, розказав про посади та умови проходження контрактної служби. Мінімальний рівень оплати військовослужбовців за контрактом складає 7 тис. грн. (рядовий склад). На різних посадах та в залежності від фаху, грошове забезпечення може складати  8,10, 12, та більше тис. грн. Мінімальний термін контракту складає 3 роки (під час особливого періоду – 6 місяців).

Відповідаючи на питання про участь в бойових діях, військовий комісар зазначив, що жоден контрактник не відправляється в зону АТО відразу після підписання контракту. Як мінімум три місяці триває проходження підготовки в навчальному центрі. А потім йде розподіл по військовим частинам. Полковник Кидонь звернув увагу і на те, що наведений рівень грошового забезпечення – для мирного часу. Якщо військовослужбовець, що проходить службу за контрактом направляється в зону АТО, там до його окладу додається надбавка за особливі умови проходження служби. Вона суттєво збільшує рівень його грошового забезпечення.

На військову службу за контрактом приймаються громадяни віком від 18 до 40 років, які придатні до служби за станом здоров’я. Серед військових спеціальностей є і такі, на яких можуть проходити службу і жінки. Вже є прецеденти, коли саме жінки займають посади по окремих військових спеціальностях та дуже добре себе зарекомендували.

  Крім грошового забезпечення законодавством передбачено перелік пільг та переваг під час проходження служби за контрактом. Серед них – право отримання безкоштовного житла за рахунок держави, забезпечення безкоштовним медичним та санаторно – курортним лікуванням, можливість отримання заочної вищої освіти за рахунок міністерства оборони, щорічної відпустки 30 діб (тривалість збільшується в залежності від вислуги). Передбачено і інші пільги та перспективи.

Всім бажаючим проходити службу за контрактом слід звертатися до будь-якого районного центру зайнятості Києва, або безпосередньо в районні військові комісаріати міста Києва. Контрактна служба – це крок до професійної боєздатної армії.

Більш детальну інформацію та фото Ви можете отримати у відділі інформації, зв’язків з громадськістю та ЗМІ, звернувшись за електронною адресою info@kmcz.org.ua , або за т/ф 537-60-88; 230-88-57.

Київський міський центр зайнятості сьогодні це:

·                10 районних центрів зайнятості.

·                Більш ніж 500 кваліфікованих спеціалістів.

·                Безкоштовні послуги для безробітних та роботодавців.

                                               www.dcz.gov.ua/kie             facebook                   

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-