Міжнародний центр Bookimed вбереже хворих дітей від шахраїв

Міжнародний центр Bookimed вбереже хворих дітей від шахраїв

Укрінформ
Міжнародний центр підтримки пацієнтів Bookimed попереджує: збір коштів на лікування дітей — золота жила для шахраїв!

Соціальні мережі, білборди, банери на різних сайтах, волонтери зі скринями регулярно закликають нас до фінансової допомоги у лікуванні окремих дітей. Найчастіше гроші збирають для дітлахів віком від 2 до 12 років з онкологічними діагнозами:

Страшні дігнози можуть бути виліковними, якщо вчасно зібрати гроші на ефективне лікування за кордоном, у німецьких, ізраїльских чи турецьких клініках.

Хоча збір коштів постійно проводиться для тисяч дітей, значна частина з них отримуеє необхідну суму для закордонного лікування, що засвідчує високий рівень небайдужості наших співвітчизників.

Проте в той самий час — збір коштів приваблює й шахраїв та усіх ласих заробити на чужому горі. Мова йде не лише, про тих злодіїв, що збирають кошти на лікування неїснуючих дітей, а й про більш тонкі схеми:

  • фонди штучно завищують вартість лікування (інколи вартість більша за дійсну у рази);
  • агентства-посередники беруть значний відсоток за свої послуги (20-80 %);
  • клініки погоджуються зависити вартість і діляться «надприбутком» з посередником, який організовув лікування дитині.

Як батькам, волонтерам, благодійним фондам не стати жертвами таких шахрайських схем?

Обійти хитру схему заробітку на хворобі дитини доволі легко — необхідно тільки перевірити вартість лікування. Батьки, родичі чи організація, що влаштовує лікування можуть самостійно звернутися до клініки з запитом щодо вартості та деталей лікування.

Проте відповідь на індивідуальне зверненення може вартувати дорогоцінного часу. Тому краще звернутися до спеціалізованої установи — Міжнародного центру підтримки пацієнтів Bookimed, який за 1-2 доби проводить експретизу вартості та програми лікування.

Як проводиться експертиза вартості?

  • Представник пацієнта (батьки, родичі тощо) звертаютсья до Bookimed, надають медичні довідки про хворобу дитини та запропоновану програму лікування (з вартістю);
  • Координатор центру підтримки звертається до представників клініки та отримує індивідуальну програму лікування від консиліуму лікарів цього медичного закладу;
  • Проводиться порівняння програм та дається оцінка результатів;
  • За необхідності підбирається альтернативний варіант лікування у профільній клініці.
  • Подібна експертиза допоможе зберегти десятки тисяч доларів, які так потрібні на лікування українських дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-