Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Ми представили у Страсбурзі шокуючі факти

Ми представили у Страсбурзі шокуючі факти

Укрінформ
З колегами по ПАРЄ - Марією Іоновою, Олексієм Гончаренком та Андрієм Лопушанським розповіли про роботу нашої делегаціі на січневій сесії Асамблеї.

Перше. Нам вдалося внести важливу поправку в резолюцію ПАРЄ про санкції проти парламентарів, яка дозволяє Украіні вводити санкції проти політиків, що відвідують окуповані території Криму й Донбасу на запрошення окупантів, без узгодження з Києвом. І тепер ми будемо посилатися на цю резолюцію.

Друге. Тема Криму і Донбасу гостро звучала на сесії і під час дискусій по тероризму, по міграції, у виступі нового президента ПАРЄ П.Аграмонта та Генсека РЄ Янгланда. Всі визнають, що сьогодні у цих інституцій немає механізмів повернення окупованого Криму під український суверенітет, але ми тиснемо, що такі механізми є: через посилення санкцій проти агресора.

Третє. Відбулося кілька заходів, присвячених ситуації на Донбасі. Зокрема, на міграційному комітеті слухалася попередня доповідь про екс-полонених. Це були шокуючі факти, думаю, дехто з європейських політиків вперше замислився над тим, чи можлива така середньовічна жорстокість... Представили книгу злочинів РФ проти Украіни із свідченнями очевидців, з розповідями жертв. 

Також кілька заходів про ситуацію з правами людини в Криму і на Донбасі, та про агресію проти Украіни з боку РФ (у цьому круглому столі взяли участь родини загиблих солдатів, екс-полонені, діти, постраждалі від війни). Ми й надалі будемо залучати наших найкращих парламентарів - тих, хто пережив війну і може розповісти правду Європі.
 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-