Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Євроінтеграцією треба займатися реально, а не ритуально

Євроінтеграцією треба займатися реально, а не ритуально

Укрінформ
Ми від комітету євроінтеграціі вимагаємо від коаліціі і уряду визначитися з кандидатурою віце- прем'єра вже рік! І не просто призначити, за принципом "аби було", а наділити конкретними повноваженнями і надати механізми та всі необхідні важелі для повноцінноі роботи. Чому це не відбувається?

Боюся, тому, що прем'єр-міністр головним євроінтегратором в уряді призначив себе. В результаті ми запізно отримуємо законопроекти, необхідні задля імплементації Угоди, в уряді взагалі ніхто серйозно не займається ЗВТ з ЄС, не є мотором і промоутором цієі важливої для бізнесу теми (особливо в умовах втрати російського ринку!!!). 

Щодо заступників міністрів з євроінтеграції, відібраних на конкурсах - то це окрема пісня. На жаль, деякі з них, окрім англійськоі, більше нічого не знають і не розуміють, ані в євроінтеграції, ані в роботі свого власного міністерства. Ми їх на комітеті не можемо побачити чи щось внятне почути. 

Достатньо критично експерти оцінюють і роботу урядового офісу з євроінтеграції, бо й правда не розуміють, що саме він робить. Експертизу законодавства не робить, переклади директив не робить, ну і т.д. Тому що не має відповідних повноважень. 

Думаю, коаліція, яка має голосну назву про європейський вибір Украіни, має нарешті реально, а не ритуально зайнятися євроінтеграцією. Бо з усією відповідальністю можу заявити, що якби не постійна увага до цієі тематики президента і його підштовхування певних процесів (у тому числі щодо безвізового режиму), боюся, ми б були далекі і від безвізового, і від інших важливих в контексті євроінтеграції тем.
 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-